Kendi kokusunu üreten otel

Akra Otel, yeni geliştirdiği Urban Social kapsamında dünyaca ünlü Masterparfümör Christophe Laudamiel ile özel bir koku geliştirdi. Akdeniz bitkilerinden oluşturulan koku 3 ayda tamamlandı.

31/12/2019 23:40
Kendi kokusunu üreten otel

Antalya'da tatilcilerin en çok tercih ettiği oteller arasında bulunan Akra, artık 'Antalya' kokacak. Dünyanın en iyi 10 parfüm ustasından biri olan; RalphLauren, Este Lauder, Tom Ford, Burberry, Yves Saint Laurent gibi birçok firma için parfüm tasarlayan 48 yaşındaki Masterparfümör Christophe Laudamiel, Akra için özel bir kokuya imza attı.

AKDENİZ İZLERİNİ TAŞIYAN ÖZEL KOKU

Yeni nesil otelcilik anlayışıyla 'Urban Social'ı hayata geçiren Akra, misafirlerine; dokunuş, lezzet, koku, ses ve wellbeing (Daha iyi bir sen) olmak üzere 5 dalda en iyi hizmeti vermeyi planlıyor. Akra, yabancı ve yerli konuklarının otelden ayrıldıktan sonra hafızalarında sürekli olarak canlılığını korumak için Antalya'ya özgü bir koku geliştirdi. Christophe Laudamiel imzası taşıyan koku için Akdeniz bölgesinin bitki örtüsü ve tarihinden yola çıkıldı. Neroli, bergamot, paçuli, limon, limon otu, mür, sakız, sedir bitkilerinin kullanıldığı parfüm 3 ayda tamamlandı.

'KOLAY OLMADI AMA SEVEREK YAPTIM'

Otel girişinde ve lobide kullanılan kokunun yanı sıra otel odalarında kullanılacak şampuan ve duş jelleri için de sandal ağacından yapılan bir koku geliştirildi. Türkiye'deki oteller arasında ilk defa Akra'ya parfüm tasarladığını belirten Laudamiel, zor ama keyifli bir çalışma olduğundan söz etti. Kokunun beyinde bıraktığı etkiden de söz eden Laudamiel, “Koku beyinde duymaktan daha etkili bir his bırakıyor. En az göz kadar etkilidir hatırlatma konusunda. Bu koku için bölgeyi tanıdım ve bölgeye has özelliklerden faydalandım. Antalya'nın tarihini de koku içerisinde vermeye çalıştık. Kolay değildi ama işimi severek yaptım. Bir tablo yapmak bir şarkı yapmak gibiydi" dedi.

Kokunun misafirler ve otel personelleri arasındaki iletişime de olumlu etkiler bıraktığını belirten Laudamiel, “Kokunun içerisinde Türklerin misafirlerini karşıladıklarında limon kolonyası ikram etmesinden ve Akdeniz'i çağrıştırdığı için limon ve limon otundan faydalandık. Odalardaki temizlik ürünlerinde farklı bir koku çalışıldı. İşletmeler bu gücü dünyanın hiçbir yerinde yeterince kullanmıyor. O yüzden Akra ailesini böyle bir konuya önem verdikleri için içten tebrik ediyorum. Çünkü artık gelecek, beş duyumuz içerisinde beynimizi direkt etkileyerek harekete geçiren kokuların etkisiyle şekillenecek. Oteller kendilerine özel kokularla bütünleşecek" diye konuştu.

New York ve Bilbao'daki Guggenheim Müzesi'nde sergilenen 'Green Aria' isimli tarihin ilk koku operası için 30'un üzerinde koku tasarlayan Christophe Laudamiel'i, sinemaseverler de yakından tanıyor. Sanatçı, Patrick Süskind'in 'Koku' kitabından beyazperdeye aynı isimle aktarılan film için 15 parfüm tasarlayarak dünyada ilk defa bir 'scenttrack' oluşturmuştu. (DHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.