Çizgilerle Dünden Bugüne Tatillerin Değişimi

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 9’uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na, 62 ülkeden 584 sanatçı 1101 karikatür gönderdi.

19/01/2018 14:28
Çizgilerle Dünden Bugüne Tatillerin Değişimi

Bu yılki teması “Dünden Bugüne Tatiller” olan ve 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.

Anatolia Turizm Akademisi tarafından Er Yatırım’ın ana sponsorluğunda düzenlenen 9’uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 62 ülkeden 584 sanatçı 1101 karikatür ile katıldı.

Bu yılki teması “Dünden Bugüne Tatiller” olan ve 2009 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışma, dünya genelinde alanındaki tek karikatür yarışması olarak biliniyor.

Gençler de katılabiliyor

Yetişkinler ve gençler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada; 17 ve üst yaşlardaki karikatürcüleri içeren yetişkinler kategorisinde 435 sanatçı 904 eser gönderirken, 16 ve daha alt yaşlardaki karikatürcüleri içeren gençler kategorisinde ise 152 sanatçı 196 eser ile yarışmaya katıldı.

En çok başvuru Türkiye ve İran’dan

9’uncu Uluslararası Turizm Karikatürcüleri Yarışması’na en çok eser gönderilen ülkeler arasında, ilk iki sırayı Türkiye ve İran aldı. Türkiye’den 215 sanatçı 294 eser gönderirken İran’dan 79 sanatçı 169 eser gönderdi. Sırasıyla en çok katılımın olduğu ülkeler ise şöyle sıralanıyor: Sırbistan (78 eser), Rusya Federasyonu (63 eser), Ukrayna (38 eser), Belçika (33 eser), İtalya (28 eser) Kolombiya (27 eser), Brezilya (24 eser) ve Romanya (21 eser).

Ön değerlendirme değerlendirmede 184 eser finale kaldı

Yarışmada dereceye girecek eserler iki aşamalı olarak bir değerlendirme ile belirleniyor. Birinci değerlendirmede Türk karikatürcülerden oluşan ulusal jüri gönderilen bütün eserler arasından finale kalacak eserleri belirliyor. Mehmet Kahraman (Karikatürist), Kamil Yavuz (Karikatürist), Raşit Yakalı (Karikatürist), Musa Gümüş (Karikatürist), Prof. Dr. Nazmi Kozak (Anadolu Üniversitesi), Fehmi Köfteoğlu (Turizm Gazetecisi) ve Ayşegül Duran’dan (Er Yatırım) oluşan ulusal jüri, 13 Ocak 2018 tarihinde İstanbul’da yaptığı toplantıda finale kalan eserleri belirledi.

Seçici kurul gençler kategorisinde 42 ve yetişkinler kategorisinde ise 152 olmak üzere toplam 194 eseri final değerlendirmesi için seçti. Yarışmanın final değerlendirmesi dünya genelinde tanınan karikatürcülerden oluşan uluslararası seçici kurul tarafından Şubat ayı içerisinde yapılacak.

Yarışma turizmin farklı yönlerini düşündürüyor

Yarışmanın ana sponsoru Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Küçükkaanat, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın yalnızca bir iş alanı ve bir sektör olarak algılanmasının yanı sıra turizmin farklı yönlerini ortaya çıkaran bir sanat etkinliği olarak dikkate çektiğini belirtti.

Küçükkanat, “Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na gönderilen eserler, karikatür sanatçılarının turizmi yalnızca ticari bir alan olarak görmediklerini, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel etkileri ve ilişkileri bağlamında yaklaştıkları gösteriyor” dedi.

Yarışmanın koordinatörü Anatolia Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak ise, Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın dokuz yıldır düzenlendiğini ve dünyada karikatür camiasında Türkiye’nin sanat yönüyle tanınmasına önemli katkılarda bulunduğunu söyledi. Kozak, ek olarak, yarışma sayesinde karikatürcülerin turizm alanının farklı yönlerine dikkatlerinin çektiklerini vurguladı.

Ödül töreni 28 Nisan 2018’de İzmir’de

9’uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın ödül töreni 28 Nisan 2018 tarihinde İzmir’de, Four Points by Sheraton otelinde yapılacak.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.