Kapadokyalı turizmcilerden Bakanlığa büyük tepki

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan müzelerle ilgili kamu spotunda Kapadokya'ya yer verilmemesine, Kapadokyalı turizmcilerden büyük tepki geldi.

31/12/2019 23:40
Kapadokyalı turizmcilerden Bakanlığa büyük tepki

Hasan Arslan - Turizm Aktüel

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzelerle ilgili hazırlanan kamu spotunda İstanbul, Antalya, Pamukkale, Konya, Gaziantep, İzmir Efes yer alırken, dünyanın en önemli açıkhava müzesi Kapadokya Göreme'ye yer verilmedi. Bu durum da, Kapadokyalı turizmcilerin tepkisine neden oldu.

Kapadokya bölgesinin en büyük otel zincirlerinin başında yer alan Dinler Hotels'in Genel Müdürü Yakup Dinler konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın müzelerle ilgili hazırlamış olduğu kamu spotunda Kapadokya'ya yer vermemesi, bölgeye yapılmış büyük bir hakarettir. Kapadokya gören herkesin hayran olduğu, dünyanın en önemli açıkhava müzesidir. Ama bakanlık müzelerle ilgili hazırlamış olduğu kamu spotunda Kapadokya'ya yer bile vermiyor. Bu bize, Kapadokya'nın Türk turizminin üvey evladı olduğunu düşündürüyor. 

Bakanlık Kapadokya'ya sahip çıkmıyor

Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü ile Müze Müdürü her zaman olduğu gibi bu olayda da sınıfta kaldı. Bu müdürler, bu kamu spotu hazırlanırken ne yapıyorlar dı? Bölgedeki tüm turizmciler, bunu gerçekten çok merak ediyor. Bakanlıktan, yapmış olduğu bu hatayı telafi etmesini bekliyoruz. Kapadokya, Bakanlıktan hak ettiği ama göremediği ilgiyi bekliyor ve istiyor" dedi.

İŞTE TEPKİ ÇEKEN KAMU SPOTU:

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.