Kapadokya'daki otelcilerin yüzü gülecek

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya' da, 5 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca, turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluğun yüzde 90'a ulaşması bekleniyor...

31/12/2019 23:40
Kapadokya'daki otelcilerin yüzü gülecek

Bayram tatilinin kısa olması ve sıcak hava dolayısıyla yerli turistin sahil bölgelerini tercih etmesine karşın bölgeye özellikle Çinli, Hindistanlı ve Brezilyalı turistin geleceği belirtiliyor. Nevşehir'in Göreme beldesi Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Ramazan Bayramı tatilinin 5 gün olması ve sıcak hava dolayısıyla bölgedeki otel, motel ve pansiyonlara yerli halkın talebinin az olduğunu, bayram tatili süresince yabancı turist yoğunluğu yaşanacağmı söyledi.

Kapadokya Bölgesi'ndeki otellerin, Haziran ve Temmuz aylannda ancak yüzde 30- 40 kapasite ile çalıştığını belirten Durmaz'Bayramda yüzde 9o'ları yakalayacağız. Yerli fazla yok ama yabancı turist bölgedeki turistik tesisleri dolduracak. Bayramda doluluk bekliyoruz. Yerli turist ise Bayram tatilinin kısalığı ve sıcak havamn etkisiyle sahil bölgelerini tercih ediyor. Bölgede şu anda ve bayramda Çinli yoğunluğu var. Bunun yanında Hindistan ve Brezilya'dan yoğun biçimde gelen oluyor. Sezon sonuna kadar da böyle gideceğini tahmin ediyoruz. Bölgeye gelen Japon turist sayısında önemli bir düşüş var. Koreli ve Çinli turistlerle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz' dedi. Bayram sonrasında ise yoğunluk yaşayacaklannı kaydeden Durmaz '2014 yılının özellikle ilk aylarmda geçen yıla göre önemli oranda artış yaşandı. Ama somaki aylarda bir durgunluk yaşandı. Yılsonu itibari ile yüzde 10 civarında geçen yıla göre artışla kapatacağız gibi görünüyor. Ağustos ve Eylül aylarının tam dolu geçecek diye bekliyoruz dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.