Kalıcı makyaj turizmi, hızla büyüyor...

Kaş, göz ve dudağa uygulanan kalıcı makyaja ilgi tatil öncesi artarken, Türkiye’ye tatile gelen Rus, İranlı ve Arap turistler de sektörü büyütüyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Kalıcı makyaj turizmi, hızla büyüyor...

Türkiye’de kalıcı makyajı ilk uygulayanlardan Dilek Este, “Kadınlar tatilde denize girip, güneşlenirken çıkmayan makyajıyla rahat ediyor” dedi. Kalıcı makyaj uygulamalarına Ortadoğu başta tüm dünyada ilgi artıyor. Türkiye’ye de son dönemde tatil için gelen pek çok turist güzellik merkezlerine de akın ediyor. Türkiye’de kalıcı makyajın öncülerinden Dilek Este, sırf bu işlemi yaptırmak için arkadaşlarından duyup Türkiye’ye gelenler olduğunu söylüyor.

Kalıcı makyaj için Türkiye’ye gelenlerin başında İran ve Rusya bulunuyor. Arap turistler de kalıcı makyaja çok ilgi gösteriyor. Kadınların hem zahmetsiz güzel görünmek hem de zamandan tasarruf etmek için kalıcı makyaja yöneldiğini kaydeden Dilek Este, 20 yıl kadar önce Almanya’da kaş kusurlarını kapatmak için başlayan kalıcı makyajın 10 yıldır Türkiye’de uygulandığını söylüyor.
 
TATİLE ÇIKMADAN MAKYAJ
 
“Son 3 yıldır Türkiye’de ilgi rekor düzeyde. Kalıcı makyaj kadınlar için inanılmaz bir konfor sağlıyor. Ünlüler de ilgi gösteriyor” diye konuşan Este şunları söylüyor: “Kalıcı makyaj yaza girerken daha çok akla geliyor. Özellikle tatile gitmeden kalıcı makyaj yaptırmak istiyorlar. Güneşlenirken, yüzerken yüzlerinde akmayan, çıkmayan makyajın rahatlığını yaşıyorlar. Ayrıca hamam, sauna ve pek çok doğal ortamda yüzlerindeki makyaj çıkmıyor. Banyodan en doğal halinizde çıktığınızda veya uyandığınızda makyaj yapma, güzel görünme telaşınız yok.”
 
EN ÇOK KAŞ VE GÖZ
 
Kalıcı makyajda en çok kaş ve gözün öne çıktığını belirten Este, seyrelmiş veya şekilsiz kaşlara kalıcı makyajla şekil verildiğini ve arzuya göre belirginleştirildiğini söyledi. Este, “Gözde ise çoğunlukla üst kapağa makyaj yaptırıyorlar. Bir kısmı göz altına da makyaj istiyor. Dudakta da kalıcı makyaj ile daha dolgun görüntü mümkün. Renk kaybı olan bazı vakalarda da kalıcı dudak makyajıyla telafi mümkün” diye konuştu.
 
UZMANLARA YAPTIRMALI
 
Kalıcı makyaj kirpik kaybı veya kirpik kelliği, kaş kaybı veya kaş kelliği, kellik, dikiş izi veya dudakta renk kaybı durumlarında plastik cerrahinin kullandığı bir branş. Ancak dövme ile aynı teknikle yapıldığı için sadece işin uzmanlarına gitmek özellikle tavsiye ediliyor. Gerekli eğitimlerin ardından ustalık belgesini almış ve hijyenik araçlar kullanan uzmanlara gitmek öneriliyor. Söz konusu belgeyi Dövmeciler Odası veriyor. Güzellik merkezlerinde yeterlilik belgesi olmayanlara karşı dikkatli olmayı uzmanlar öneriyor.
 
Semtlere göre göz ve kaş tercihleri
 
* Etiler, Levent, Ulus, Bebek, Ortaköy gibi semtlerde daha natürel göz makyajı tercih ediliyor. Bu semtlerde daha doğal tonlar istenirken, açık kahve kalın kaş kontürü tercih ediliyor.  Dudakta da hafif tonlar rağbet görüyor.
 
* Merter, Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Küçükçekmece gibi semtlerde ise belirgin kaşlar ve çok kalın, kuyruklu gözler talep görüyor. Bu semtlerde dudak kontüründe de koyu renkler tercih ediliyor.
 
İranlı kuyruklu göz istiyor
 
Kalıcı makyajda ülkelere göre farklı talepler var.
 

İranlı kadınlar belirgin ve kuyruklu göz makyajlarını tercih ediyor.

Kuzey ülkelerinde ise daha hafif tonlar tercih ediliyor.

Arap kadınları gözde belirginliğe çok önem verdiği için daha kalın göz makyajı istiyor.

Türkiye’de kadınlar ‘altın günü’nden elde ettikleri paralarlar kalıcı makyaj yaptırıyor.

Okul bitirme hediyesi olarak da verildiği oluyor.

Erkekler kaza sonucu kaş azalması veya kaybı gibi durumlarda kalıcı makyajı tercih edebiliyor.

Dilek Este, kalıcı makyaja ilginin en çok yaz tatili öncesi arttığını ve kadınların birbirine hediye ettiğini söyledi. (Demet Cengiz)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.