Kadın istihdamının en yoğun olduğu sektör turizm

Deneyimli turizmci Nesrin Göçhan, turizmde yeni yatırımların ve yeterli eğitimin genç ve kadın istihdamını artıracağına dikkat çekerek, kadın istihdamının en yoğun olduğu sektörlerden birinin turizm olduğunu vurguladı.

31/12/2019 23:40
Kadın istihdamının en yoğun olduğu sektör turizm

CHP’den Adana Milletvekili Aday Adayı olan deneyimli turizmci Nesrin Göçhan, turizm yatırımlarının artmasının ve yeterli eğitimin sağlanmasının, gençler ve kadınlar için yeni istihdam alanları yaratacağını, onların sosyal gelişimlerine de katkı sağlayacağını bildirdi.

Göçhan, turizmin son derece dinamik bir sektör olduğuna dikkati çekerek,  “39 sektörle işbirliği yapıyoruz. Sektördeki tüm konumlarda istihdam büyük ölçüde kadın ve gençlerden oluşuyor. Turizmde yeni yatırımlar ve yeterli eğitim, genç ve kadın istihdamını artırır” dedi.

Türkiye nüfusunun yüzde 24’ünün gençlerden oluştuğunu hatırlatan Göçhan, “Bu gençlerden faydalanmak lazım. Turizmin sosyal boyutu geniş. Gençlerin ve kadınların sosyal gelişimlerine fayda sağlayacak, onları dünya insanlarıyla buluşturacak, kültürel bir alışveriş olacaktır. Dolayısıyla gençlerin ve kadınların hem gelişmesine katkı sağlayacak, hem de kendilerine meslek edinecekler” diye konuştu.

“Bölgeler arası gelişmişlik farklarını da azaltabilir”

Turizm sektörünün emek-yoğun bir sektör olmasının, emek gücüne olan talebi azaltmayacağını, tersine arttıracağını ve iş gücü açısından bölgeler arası gelişmişlik farklarını da azaltabileceğini vurgulayan Göçhan, şöyle devam etti:

“Turizm sektörü insan gücüne dayandığından, istihdam yoğunluğu diğer sektörlere oranla daha yüksek. Ayrıca, gençler ve belirli bir konuda kalifiye olmamış nüfusun iş bulmasına olanak verir. Özellikle, öğrenci ve niteliksiz personelin bu alanda iş bulma şansı yüksek.

Örneğin, bir ülkede turizmin gelişmesi, üst yapı yatırımlarını ve döviz gelirlerini artıracak, bu durum da önemli ölçüde yeni istihdam olanaklarının oluşmasına imkân sağlayacaktır.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.