Kaçak turlar kazaya davetiye

SAYD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Altınay, dün Antalya Adrasan'da gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüne, 26 kişinin de yaralanmasına yol açan kaza ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

31/12/2019 23:40
Kaçak turlar kazaya davetiye

Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği  SAYD Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Altınay'ın basın açıklaması şöyle:

"Dün sabah saatlerinde gelen bir Kaza haberi pek çok eve ateş düşürdü. 5 Kişinin Hayatını kaybettiği onlarca kişinin yaralandığı bir otobüs kazasını Ajanslar “Yerli Turistleri taşıyan Otobüs Adrasan’da yoldan çıktı“ haberi ile verdi. Maalesef olay bu kadar değil.

Yıllardır konu ile ilgili tüm yetkililere sözlü ve yazılı olarak bu kazaların geldiğini ve olacağını söylüyor hatta haykırıyoruz. İhbar ediyoruz, adres gösteriyoruz, yer belirtiyoruz ama nafile sonuç kocaman bir hiç ve onlarca can kaybı. Denetimsiz, lisanssız, ehliyetsiz, yasaya uygun olmayan kısacası Kaçak olarak organize edilen turlar.

Ev Hanımları, Emekliler, Üniversite öğrencileri, ek gelir peşinde olan müteşebbis kişiler lütfen elinizi, aklınızı Tur organizasyonlarından çekin!!!

Sosyal Medya ve Kurumlarda verdiğiniz reklamlar ve eş dost kanalı ile organize ettiğiniz turlar niteliksiz, ehliyetsiz. Bu kaçıncı Kaza! Kaç can daha kaybetmemiz gerekiyor!

1618 Sayılı Kanun Tur Yapma yetkisini sadece ve sadece Seyahat Acentelerine veriyor. Nasıl oluyor da kaçak eczanecilik yapılamıyor, kaçak işletme açılamıyor, kaçak eğitim verilemiyor ise kaçak tur da yapılamamalı. Maalesef yapılıyor ve tek sorumlusu görevini yapmayan Kurumlar. Kaçak Tur başlamasına vesile olan tüketici, Kaçak Turu organize eden şahıslar, Kaçak turu denetlemeyen yerel idare, Kaçak Turun önüne geçemeyen Meslek Kuruluşu, Kaçak Tura hizmet satan esnaf, standartlara uygun olmayan karayolları. İnanın bunun önüne geçmek zor değil.

Yetkililerin görevini yapması yeterli.

Bakınız Gümrük ve Ticaret Bakanlığının başlattığı Fikri ve Sinai Mülkiyet Haklarının korunması Projesi

Sahte Ürün pahalıya patlar

Sahte Ürün organize suça kaynak sağlar

Sahte ürün ekonomiye zarar verir

Sahte Ürün can alır

Kamu Spotlarına benzer, Bakanlığımızın TURSAB’ın veya yerel idarelerin ivedilikle tüketiciyi Kaçak Turlara karşı uyaran Kamu Spotları ve Reklamlar ile uyarması gerekir.

Bu Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileriz."

SAYD Yönetim Kurulu adına

Sefa ALTINAY

Yönetim Kurulu Başkanı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.