Jolly Tur MICE sektöründe büyüyecek

Türkiye'nin önde gelen tur operatörü Jolly Tur, MICE sektöründe büyüme kararı aldı. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Jolly MICE Direktörü Deniz Süzer, şirketin yeni hedefleri hakkında bilgi verdi

31/12/2019 23:40
Jolly Tur MICE sektöründe büyüyecek

Son yıllarda toplantı, kongre ve etkinlik (MICE) segmentine ağırlık veren Jolly Tur, İstanbul’da 4’üncüsü düzenlenen ACE of MICE fuarında kendi standı ile katıldı. Fuardaki standında basın mensupları ile bir araya gelen Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Jolly MICE Direktörü Deniz Süzer, MICE alanındaki performansları ve hedeflerini paylaştı.

2012 yılından itibaren MICE’ı bünyelerinde tamamen farklı biçimde düzenleyerek “Jolly MICE” adı altında farklı bir oluşuma gittiklerini belirten Vardar, “Jolly MICE kendi yapılanması, kendi bütçesi ve kendi yönetimiyle apayrı bir şirket pozisyonuna geldi” dedi. Kısa zamanda MICE alanında Türkiye’nin lider şirketlerinden bir tanesi olduklarını belirten Vardar, “Bu işi MICE direktörümüz Deniz Süzen yürütüyor. Altında da 40 kişilik bir ekibimiz var. MICE sektöründe bu kadar geniş bir ekip daha yok. Bu alanda lider olma konusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

2017'de 1 milyon misafir hedefi

2017’de 1 milyon müşteri hedeflediklerini söyleyen Mete Vardar, MICE’ın payının yüzde 10 olduğunu, bu payı daha da artırmayı ve yüzde 15’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Kriz döneminde MICE’ta büyüdük

Geçtiğimiz yıl yaşanan krize rağmen MICE’ta yüzde 70 oranında büyüdüklerine dikkat çeken Vardar, 200’ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdik. Bu Türk turizmi için çok önemli. Amacımız pastadan pay almak değil, pastayı daha fazla genişletebilmek. Jolly Tur her zaman yeniliklerin operatörü oldu. MICE’ta da kendimize güveniyoruz ve sektöre çok fazla yenilik katabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kriz döneminde yüzde 70 gibi bir büyüme yakalamalarının tesadüf olmadığını söyleyen Jolly MICE Direktörü Deniz Süzer de, bu alandaki yatırım ve çabalarının semeresini aldıklarını, kriz dönemi olmasa büyümenin daha büyük oranlarda gerçekleşebileceğini kaydetti. 2017 yılında yüzde 30 büyüme hedeflediklerini belirten Süzer, “Geçtiğimiz yıl da yüzde 30 büyüme hedefledik, ancak yüzde 70’e ulaştık. Büyük bir sorun yaşanmazsa, büyüme hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Jolly Tur’un küresel ölçekteki hedefleri

Toplantıda, Jolly Tur’un küresel ölçekteki hedeflerine de dikkat çeken Mete Vardar, büyük küresel bir oyuncu olma hedefi ile hareket ettiklerini ve bu yıl bu yönde adımlar atacaklarını belirtti. Küresel oyuncu olma yolunda teknolojiye önemli yatırımlar yaptıklarını kaydeden Vardar, online kanalda dünyayı seyahat ettireceklerini söyledi. Vardar, “Teknolojiye büyük bir bütçe ayırdık. Turizm değişiyor, misafir profili değişiyor. Buna ayak uydurmak zorundayız ki rekabet edebilelim. Eylül ayından itibaren bu geçişi çok net bir şekilde göreceksiniz” dedi.

”2017 Jolly Tur olarak baştan sona yenilendiğimiz bir yıl olacak” diyen Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bunu Türkiye’ye bir borç olarak görüyoruz. Elbette işimiz para kazanmak ancak bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi. 2017 eylül itibarıyla bu değişim başlayacak ve Jolly Tur’u yalnızca ülkede değil, global anlamda da büyük oyuncuların arasında göreceksiniz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.