İzmir turizminde rakamlar gülüyor

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) Mayıs ayı yönetim raporuna göre, İzmir turizmi 2018 yılının beş aylık dönemde yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 26 artırdı.

12/06/2018 14:49
İzmir turizminde rakamlar gülüyor

Avrupa pazarlarında toparlanma sürerken bazı pazarlar daralıyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Kısa bayram tatili ve seçimlerden sonra hareketliliğin ivme kazanacağını ve İzmir turizminin büyüme trendini sürdüreceğini düşünüyoruz” dedi.

ETİK'in özel yönetim raporlarının 49. sayısında İzmir turizminin 2018 yılının Mayıs ayı analizine yer verildi. Rapora göre, İzmir turizmi, 2018 yılının beş aylık döneminde, yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 26 artırdı. Yurt dışından gelen vatandaş ziyaretçi sayısı da yüzde 5,2 yükseldi.

Kruvaziyer turizminde de canlanma var

İzmir turizmi 2018 yılı Ocak-Mayıs döneminde 199 bin 374 yabancı ziyaretçi ağırladı. Bu dönemde yüzde 5,2 artışla 223 bin 25 vatandaş ziyaretçi ağırlandı. Böylece İzmir, toplamda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,1 artışla toplamda 422 bin 399 ziyaretçi çekmiş oldu.

Son yıllarda duran kruvaziyer turizmi 2018’in beş aylık döneminde de canlanma gösteremedi. Alsancak Limanı’na kruvaziyer dışında olmak üzere toplamda 10 bin 13 kişilik trafik yaratıldı. Adnan Menderes Havalimanı yabancı girişleri yüzde 16,2 artarak 170 bin 599’a çıktı. Yurt dışından gelen vatandaş ziyaretçi sayısı da yüzde 7,7 artarak 194 bin 145 kişiye yükseldi.

Neredeyse tüm pazarlarda artış var 

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, beş aylık dönemde İzmir turizminin İran, ABD, Belçika, Danimarka, Kanada, İspanya, İsveç gibi pazarlar dışında tamamında gelişme gösterdiğini söyledi.

İzmir turizminin 2018’in beş aylık döneminde büyümeyi sürdürdüğünü belirten İşler, “Vatandaşlarımız tatil için merkezinde İzmir’in yer aldığı Ege Bölgesi’ni tercih ediyor. Kısa bayram tatili ve seçimlerden sonra bölgede hareketliliğin ivme kazanacağını ve İzmir turizminin büyüme trendini sürdüreceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.