İzmir’e gelen vuruyor giden vuruyor

Etik Başkanı Mehmet İşler yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Tanıtım Meclisi ve tanıtım platformu oluşturma konusunda ilgisiz kaldığını ve hükümetin İzmir’le ilgili vermiş olduğu sözleri yerine getirmediğini ifade etti.

31/12/2019 23:40
İzmir’e gelen vuruyor giden vuruyor

Geçtiğimiz günlerde İzmir turizminin yaşadığı büyük düşüşle ilgili sektörel sorunları dile getiren ve bu problemlerin çözümüyle ilgili önerilerde ve girişimlerde bulunan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı (ETİK) ve Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı (TÜROFED) Mehmet İşler, Sabuncubeli ve Konak Tüneli projesiyle birlikte İzmir’e 9 Yat Limanı kazandırılması projesi, Pamucak – Efes Sahili tarihi alanlarının bir araya getirilerek bu bölgedeki suyun Efes Limanı’na getirilmesi projesiyle birlikte Tepeköy – Selçuk metro hattı çalışmasının henüz neden bitirilemediği sorularına yanıt arıyor… Mevcut projelerin İzmir turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Mehmet İşler, ayrıca projelerin hayata geçirilmesi hususunda bir açıklama yapılması gerektiğini söyleyerek,turizm sezonu yaklaşırken  Rusya, Ukrayna ve Ruble krizinin içinde zaten eridiklerini, ayrıca şu an euro bölgesinden Yunanistan'ın çıkma riski ile euronun değer kaybetmesi riskini de üstlendiklerini, bu aşamada,  birilerinin çıkarak bu projelerin tamamlanacağını söylemesinin,  turizm adına bir  moral ve doping olacağını  vurguladı.

Öte yandan ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler,  İzmir Büyükşehir Belediyesinin  İzmir turizmini sadece Agora kamulaştırması olarak gördüğünü  ve tanıtım için bütüncül ve paydaş stratejik bir atılım yapmadığını, diğer yandan  ise yerel seçimler öncesi iktidarın verilen vaatlerin  ve projelerin bitmemesinden ötürü  İzmir Turizmi’nin ihmal edildiğinin altını çizdi.  

SABUNCUBELİ VE KONAK TÜNELİN’DE SON DURUM NEDİR?

İzmir – Manisa Karayolu’nu birbirine bağlayacak olan Sabuncubeli Tüneli İnşaatı’nın kilit nokta olduğunu ve açılma tarihine ilişkin geçtiğimiz yıllarda tartışma konusu olan Konak Tüneli projelerinin henüz hayata geçirilmediğini ifade eden Mehmet İşler, ” Sabuncubeli Tüneli İnşaatı’nın bitiş tarihi gecikmiştir. Oysaki, İzmir- Manisa bağlantısı için bu tünel  kilit nokta oluşturmaktadır. Bu tünelin inşaatı ne zaman bitecektir? Konak Tüneli projesi ise yine trafiği rahatlatmakla birlikte İzmir turizminin de önünü açabilecek projelerden biri iken, bu proje de daha hala bitirilemedi. 2013 sonunda açılacağı söylenen Konak Tüneli projesiyle ilgili son durum nedir?” ifadelerini kullandı.

İZMİR 9 YAT LİMANI PROJESİ NEDEN HALA HAYATA GEÇİRİLEMEDİ?

İzmir yat  turizmine önemli bir katma değer sağlayacak, İzmir 9 yat limanıyla ilgili bir gelişme yaşanmamakla birlikte bu proje ne zaman bitirilecektir? Kimsenin de bu soruya verdiği bir cevap, açıklama yoktur

 

PAMUCAK – EFES ALANLARI PROJESİ GİRİŞİMİ NEDEN YAPILAMADI?

Efes Antik Kenti’nin sahip olduğu limanın denizle bağlantısının gerçekleştirileceğine ilişkin deniz suyunun Efes Limanı’na kadar getirilmesiyle ilgili henüz bir girişim yapılmadığını söyleyen ETİK Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı, ayrıca Pamucak Sahilleri bağlantısında yer alan tarihi harabelerin Efes tarihi alanıyla birlikte bütünleştirilmesi konusunda henüz bir adım atılamadığının altını çizerek, “  İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdülaziz Ediz’in de hayali olan Pamucak Sahilleri bağlantısında yer alan tarihi harabelerinin, Efes tarihi alanımızla bütünleşerek, suyun Efes Limanı’na kadar getirilmesi projesiyle ilgili herhangi bir girişim yapılmamıştır. Peki, henüz neden bir girişimde bulunulamamıştır?” dedi.

TEPEKÖY METRO KAZI ALANI NİÇİN BİTMEDİ?

Mehmet İşler, projelerle ilgili son olarak " İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birilikte yapılmakta olan İzban hattının Tepeköy-Selçuk bağlantısının inşaat çalışması ne zaman başlayacaktır,bu hat Efes ,Selçuk ve Pamucak turizmi için büyük önem arz etmektedir ,bu ataleti üzerinizden atınız, İzmir turizmini  sahipsiz bırakmayınız  " dedi

İZMİR’E STRATEJİK TANITIM YAPILMASI ŞART

İzmir Turizmi’nin stratejik bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Mehmet İşler, tanıtım planı dahilinde bir tanıtım meclisine ya da bir tanıtım platformu ihtiyacını olduğunu, bu projeler için İzmir’in tarihinin, kültürünün; kısacası tüm yönlerinin ele alındığı güçlü bir tanıtımın uluslar arası bir platformda turizm paydaşlarına, medyaya, tur operatörlerine ve diğer hedef kitlelere aktarılması gerektiğini söyleyerek, “  Kısacası, İzmir Turizmi için ciddi bir Stratejik tanıtıma (Kısa,Orta,uzun,vade ) gereksinim duymaktadır.  Ayrıca,  İzmir'in hikayesinin uluslararası platformda,medyaya, tur operatörlerine, hedef kitlelere; en önemlisi ise İzmir'in, pazarlayacakların da içinde bulunduğu gerçek satıcılara ve paydaşlara anlatılması gerekmektedir. Bu anlamda, İzmir’in tüm turizmin paydaşlarının içinde olduğu bir tanıtım meclisine (Valilik,Büyükşehir Belediye,Ticaret  odası,İ ZKA,ETİK,CVB, sivil toplum örgütleri vb) veya  bir tanıtım platformuna ihtiyacı vardır” açıklamasında bulundu.

İZMİR TURİZMİ ÖKSÜZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Tanıtım Meclisi ve tanıtım platformu oluşturma konusunda ilgisiz kaldığını ve hükümetin İzmir’le ilgili vermiş olduğu sözleri yerine getirmediğini ifade eden Mehmet İşler, bu durumun İzmir turizmine büyük zarar verdiğini söyledi. Mehmet İşler,” İzmir turizmi, sadece İzmir’in önemli arkeolojik alanlarından biri olan Agora’nın kamulaştırılmasıyla sınırlı değildir. Tabi k,i alkışlanacak bir çalışmadır; ancak İzmir Turizmi Agora kazı alanı ve burada yapılan çalışmalarla sınırlı tutulamaz, hiç kimse de  sorumluluklarını peçeleyemez. İzmir turizminin ilerlemesine ve Türkiye pastasından pay almasını sağlayacak imkanları ortadan kaldırması, her geçen gün gelişen Türkiye Turizmi’nin aksine, İzmir Turizmi’nin giderek dibe vurmasına yol açıyor. Sonuç olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in bütün değerlerinin ve tarihinin tanıtımına önem vermemekle birlikte, ne yazık ki hükümet  kanadından da İzmir ve buna bağlı olarak İzmir Turizmi ihmal edilmektedir.  Kısacası, bu kadar güzel değerlere sahip İzmirimiz’e gelen vuruyor, giden vuruyor” diyerek, İzmir turizminin içinde bulunmuş olduğu durumu gözler önüne serdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.