İsviçre pazarı canlanıyor

İsviçre turizm pazarında Türkiye hareketliliği başladı. Sonbahar tatili için Türkiye'yi tercih edenlerin sayısında bir önceki yıla göre yükseliş gözlendi.

31/12/2019 23:40
İsviçre pazarı canlanıyor

Sonbaharda yaşanan bu yükselişin ilk bahar ve yaz sezonunda da devam etmesi tahmin ediliyor. İsviçre Federal İstatistik Dairesi (BFS) verilerine göre, İsviçrelilerin yüzde 40'lık bir bölümü tatillerini komşuları Almanya, Fransa, İtalya ve Avusturya'da yaparken, komşuların dışında ise en sevilen destinasyonlarından biri Türkiye.

Mehmet Koca imzalı habere göre, tatile çıkan İsviçreliler'in üçte ikisinin tatillerini ülke dışında geçirdiklerini ve yılda en aç üç kez tatil yaptıklarını belirlenen İsviçre Federal İstatistik Dairesi (BFS) araştırmasında, İspanya'daki bölgesel bağımsızlık talepleri nedeniyle İspanya'ya gidenlerin sayısında azalma yaşanacağı ve Türkiye pazarının artış olacağına dikkat çekildi.

Blick Gazetesi, "Türkiye tatil için en çok sorulan ülke oldu" başlığıyla verdiği haberde, 2017 yılında yaşanılan gerilemenin 2018 yılında yaşanılan düşüşün toparlanacağına işaret etti.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.