İstanbul turisti kahveyle çekecek

sm group'un 2016 yılında 3'üncüsünü gerçekleştirdiği İstanbul Coffee Festival, 30 bine yakın ziyaretçisiyle dünyanın en büyük iki kahve festivalinden biri olma konumuna yükseldi.

31/12/2019 23:40
İstanbul turisti kahveyle çekecek

İstanbul dünyanın en cazip ve renkli kentlerinden biri. Aynı zamanda dünyada en çok turist çeken 8'inci şehir. Yaşadığımız olumsuz gelişmeler nedeniyle 2016 yılında İstanbul'u ziyaret eden turist sayısı 9,2 milyona geriledi.

Ancak buna rağmen İstanbul, 2016 yılında dünyada en çok ziyaret edilen ilk 10 şehir arasında yer almayı başardı. Her türlü olumsuzluğa rağmen İstanbul'un cazibesini kaybetmemesi, bu mega dünya kentinin tarihi ve kültürel değerleri kadar 24 saat yaşayan, canlı, dinamik ve renkli bir şehir olmasından kaynaklanıyor.

İstanbul'da düzenlenen uluslararası festivaller ise, bu canlılığa ve dinamizme büyük katkı sağlayan etkinliklerin başında geliyor. Bu organizasyonlardan biri de İstanbul Coffee Festival. dsm group'un 2016 yılında 3'üncüsünü gerçekleştirdiği İstanbul Coffee Festival, 30 bine yakın ziyaretçisiyle dünyanın en büyük iki kahve festivalinden biri olma konumuna yükseldi. Festival bu yıl da binlerce yabancı turist tarafından ziyaret edildi. Ayrıca 2016 yılında en çok kopyalanan etkinlik de İstanbul Coffee Festival oldu.

İstanbul Coffee Festival'in başarısı, kahve ve kahve kültürü denilince dünyada akla ilk önce İstanbul'un gelmesi gibi büyük bir potansiyeli barındırıyor. Nitekim İstanbul Coffee Festival'i kendi ülkelerinde görmek isteyen Katar, Sırbistan, Bosna Hersek ve Güney Afrika'dan aldığımız teklifler, bizi bu yönde umutlandırıyor.

dsm group'tan konuyla ilgili olarak, "İddia ediyoruz ki, İstanbul'un bir markası da kahve olabilir. Türk kahvesi kültürü ve geleneğinin, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili listesine alınmış olmasını da bir avantaj olarak görüyoruz. Biz kahve denilince dünyada akla ilk önce İstanbul'un gelmesini istiyoruz. Bu topraklar dünya kahve kültürüne ve mirasına büyük katkılarda bulundu.

Bundan sonra bu topraklar başta İstanbul olmak üzere kahve kültüründe dünya çapında bir çekim merkezi de olabilir. Bunun için İstanbul Coffee Festival'i geleneksel Türk kahve çeşitlerine ve 3. dalga kahve akımına sahip çıkan, İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımını yapan bir organizasyon olarak geliştirmeye, bu konuda katma değer yaratmaya devam edeceğiz" denildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.