İspanya İngiliz turistlerden yaka silkiyor

İspanya’da oteller “gıda zehirlenmesi” yalanıyla tazminat davası açan İngilizlerden yaka silkiyor. Zehirlenmelerde rapor gerekmediği için istenen toplam tazminat 100 Milyon Euro'ya ulaştı.

31/12/2019 23:40
İspanya İngiliz turistlerden yaka silkiyor

Gittikleri tatil beldelerinde gıda zehirlenmesi yaşadıklarını söyleyerek kaldıkları otellere dava açan İngiliz turistler, İspanyol turizm şirketlerine zor günler yaşatıyor. Sabah'ta yer alan habere göre, zehirlendiklerini iddia ederek tazminat talep eden turistlerden binlercesi, İspanyol yetkililerin "Soruşturma başlatacağız, eğer zehirlenmediyseniz ve sahte beyanda bulunduysanız hakkınızda hapis cezası çıkabilir" uyarısının ardından suçlamaları geri çekti.

AFP haber ajansına konuşan İspanya'nın oteller konfederasyonu CEHAT'ın başkanı Ramon Estalella "İngiliz tüketici kanunları, gıda zehirlenmesi suçlamasında mahkemeye tıbbi rapor sunulmasını zorunlu kılmıyor. Benzer bir durum Almanya, İspanya ya da Fransa'da olsaydı onlarla da aynı sorunu yaşardık" dedi.

Bu ay bir İngiliz ailenin, gıda zehirlenmesi iddiasıyla Mayorka'daki bir otele 87 Bin Dolarlık (300 Bin Lira) tazminat davası açtığını aktaran Estalella, geçtiğimiz yıl bu konuda açılan davalarda istenen toplam tazminat miktarının 100 Milyon Euro'yu (413 Milyon Lira) geçtiğini belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.