İngilizler'in seyahat harcamaları düşüyor

TripAdvisor, dünyanın en yaygın seyahat ve konaklama anketi olarak bilinen Tripbarometre araştırmalarının üçüncüsünü açıkladı. Yapılan araştırmanın gelecek adına kaygı veren sonuçlarından birisi ise, İngiliz ailelerin tatil bütçelerinde 2013 yılına göre gerçekleşen yüzde 7 düşüş oldu.

31/12/2019 23:40
İngilizler'in seyahat harcamaları düşüyor

İki yılda bir yapılan bu çalışma Ipsos isimli bağımsız bir kuruluş tarafından TripAdvisor adına düzenleniyor. Küresel, bölgesel ve ülkesel ölçekte seyahat trendlerini ortaya çıkarıyor. Son çalışmada Dünya çapında 61 bin tatilciye ve otelciye sorular soruldu. Bu sayının yaklaşık 5 bini ise İngiltere’den cevap verdi.

Tripbarometre tüketici harcama planlarındaki değişiklikler ve dünya çapındaki seyahat modelleri yanında, değişik yaş gruplarındaki tatilcilerin tatil planlama ve satın alma alışkanlıklarındaki davranışsal değişimleri de gözlemliyor..

Yapılan araştırmanın gelecek adına kaygı veren sonuçlarından birisi ise, İngiliz ailelerin tatil bütçelerinde 2013 yılına göre gerçekleşen yüzde 7 düşüş oldu. Geçen yıllarda ortalama bir İngiliz ailenin yıllık tatil bütçesi 5.381 sterlin idi, bu miktar 2014 için 300 sterlin azalarak 5.016’ya düştü. Küresel anlamda tatil bütçelerinin genellikle yükselme gösterdiği bir yıl İngiltere’deki düşüş dikkat çekti.

Bu düşüşe rağmen İngilizler yine de Dünya’da seyahat harcamaları liginde Avustralyalılar, Yeni Zelandalılar ve İsviçreliler ile birlikte tepede yer alıyor. Düşen tatil bütçelerine rağmen, İngilizler bu harcamalar için genellikle global seyahatleri tercih ediyor ve ağırlıklı olarak Uzak mesafe tatillerine yöneliyorlar. 2013 yılındaki yüzde 83 orana karşılık ankete katılan İngilizlerin bu yıl yüzde 91’i tatil için plan yapmakta olduğu cevabını verdi. İç turizm de artış kaydetti. Bu kategoride de 4 puanlık bir artış var.

Erken rezervasyon geleneğinde de İngilizler Dünya lideri olarak ön plana çıkıyor. Ortalama bir İngiliz aile yaz tatilini yaklaşık 7 ay önceden planlıyor ve satın alıyor. Bu kesimin oranı yüzde 22. Öte yandan farklı pazarlardan örnekler vermek gerekirse, tatile birkaç hafta kala karar verenlerin oranı Tayland için yüzde 42 ve Çin için yüzde 33.

TRipAdvisor Business Başkanı Marc Charron yaptığı açıklamada, “ 2014 tatil planlamalarında hedef yine keşfetme amacına dönüyor. Yeni hedef pazarlar arayışında olan ülke ve sektörler için bu veri önemli“ dedi. (tourexpi)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.