Ilgaz Dağı'na kongre merkezi geliyor

Ilgaz Dağı'nda bulunan Doruk Otel'in kongre turizmi merkezi haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

12/01/2018 16:04
Ilgaz Dağı'na kongre merkezi geliyor

Toplantıya, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz, Muhammed Emin Akbaşoğlu, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Orman DKMP 10. Bölge Müdürü Hasan Başyiğit ve diğer ilgililer katıldılar.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı başkanlığında Ankara'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu, 'İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı' projesi, 'Ilgaz Dağı Milli Parkı' projesi ve Ilgaz Doruk Otel'in yeniden yapım projelerinin görüşüldüğü toplantıda, katılımcılar DKMP tarafından hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Katılımcılar öncelikle yapılan çalışmaları çok beğendiklerini ve bu yatırımların bölgenin ihtiyaçları arasında olduğunu, 'Ilgaz Dağındaki Doruk Otel' projesinin de Ilgaz dağını kongre turizmi merkezi haline getirme hedefine yönelik olarak düzenlenerek genel kullanım alanları ve toplantı salonlarının bu hedefe hizmet eder şekilde planlanması gerektiğini ifade ettiler. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.