İksir Aydın, Lezzet Dostları Derneği üyesi oldu

Kastamonu Daday’daki İksir Resort Town Yaşam ve Tatil Kasabası Yönetim Kurulu Başkanı İksir Aydın, 28 Ekim tarihinde düzenlenen organizasyonda, Lezzet Dostları Derneği üyesi oldu.

31/12/2019 23:40
İksir Aydın, Lezzet Dostları Derneği üyesi oldu

Ülkemize daha çok gastronomi turisti çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Lezzet Dostları Derneği Başkanı Vasfi Pakman, Kastamonu’nun eşsiz yöresel mutfağıyla, ülkemiz gastronomi turizminin önemli duraklarından birisi olabileceğini söyledi. 

Doğal ve sağlıklı beslenerek, yöresel lezzetlerin keşfine varmak

Garanti Bankası, KAGİDER ve Ekonomist Dergisi işbirliğiyle bu yıl 8’si düzenlenen Türkiye Kadın Girişimcileri Yarışmasında; 2014 yılının Yöresinde Fark Yaratan Kadın Girişimci seçilen İksir Aydın, Kastamonu ve Daday bölgesine ilişkin yeni hedeflerinden birisinin, Kastamonu yöresel mutfağını yurtiçi ve yurtdışına tanıtmak olduğunu belirtti.  

Dünya genelinde mutfak kültürünü tanımaya yönelik gastronomi seyahatlerinin arttığını anlatan İksir Aydın, şunları söyledi: “Turizmde gelişen yeni trend; gezip görmek dinlenmek eğlenmek kadar; doğal, sağlıklı beslenmek ve yeni lezzetlerin tadına bakmak oldu. Kastamonu’da tespit edilen 800’ün üzerindeki yemek çeşidinden, 500 tanesi Anadolu’nun diğer yörelerinde bilinmiyor. Bu zenginliğimizi, önce ülkemize, ardından dünyaya anlatmamız gerekiyor. İksir Resort Town olarak, çiftliğimizde ürettiğimiz bölgesel ürünleri; yerel yemeklerin birçoğuna yeni yorumlar da katarak misafirlerimize sunuyoruz. Bu bağlamda, geçmişi 10 bin yıla dayanan siyez bulgurunu, üryani eriğini, bizim spesiyalimiz çam pekmezi gibi birçok doğal ve sağlıklı ürün ile bölgemiz gastronomisinin tanıtılmasında öncü bir rol üstlendik. www.kastamonudogalurunler.com web sitemizde, bölgemizin ürünleri olan pekmezler, marmelatlar, turşular, tarhanalar, siyez bulguru gibi geniş bir ürün yelpazesi yer alıyor” dedi.

Lezzet Derneği üyesi olan İksir Aydın, önümüzdeki dönemlerde Başkan Vasfi Pakman ile birlikte Gastro Kültür Merkezi’nde Kastamonu yöresel mutfağı lezzetlerini İstanbullulara tanıtmaya yönelik çeşitli projeleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.