İflas eden tur operatörünün yeni sahibi kim?

FVW dergisinde yer alan habere göre, iflas eden JT Touristik'in iflasını idare etmekten sorumlu Pluta Avukatlık Bürosu, JT Touristik'i Lidl E-Commerce International GmbH & Co KG şirketine sattı.  

12/12/2017 13:51
İflas eden tur operatörünün yeni sahibi kim?

Süpermarket zinciri Lidl, JT Touristik'i satın aldı. Satışı belgeleyen kontrat geçen cumartesi günü imzalanmasına rağmen, satış fiyatı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Satışın geçerlilik kazanması, ilgili rekabet kurumunun satışa izin vermesine bağlı. O nedenle, gerçek anlamda devir teslim işlemleri, 2018 yılının ilk günlerinde yapılacak. İmzalanan kontratın detaylarına göre JT, marka olarak kalacak ve JT Touristik´te çalışan 60 elemanın tümü işine devam edecek.

Tourexpi'nin FVW'den aktardığı habere göre, JT Touristik'ten önümüzdeki yıl için satın alınan tüm seyahatler gerçekleştirecek. Ayrıca JT Touristik´in şu ana kadar gerçekleştirdiği seyahat acentası işbirlikleri de olduğu gibi devam edecek. Yeni satış ve rezervasyonlar ise, 2018 yılı ocak ayı ortasından itibaren tüketiciye sunulacak.

JT Touristik'in kurucusu Jasmin Taylor ise, 01 Ocak 2018 tarihinden itibaren işini bırakacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.