Hyatt Regency İstanbul Ataköy'den sosyal sorumluluk projesi

Hyatt Regency İstanbul Ataköy, toplumdan aldığını topluma geri verme ilkesiyle sosyal sorumluluk projelerini başlattı ve ilk etkinliğini Darüşşafaka işbirliği ile gerçekleştirdi.

31/12/2019 23:40
Hyatt Regency İstanbul Ataköy'den sosyal sorumluluk projesi

Hyatt Regency İstanbul Ataköy, hizmete 12 Ocak 2015 tarihinde başladı. Modern kuruluşların faaliyet alanları içinde giderek üst sıralara yükselen sosyal sorumluluk faaliyetlerini henüz otel açılmadan planlamaya başladıklarını belirten Hyatt Regency İstanbul Ataköy oteli Genel Müdürü Stefan Radstrom, 22 Mart’ta Darüşşafaka’da okuyan 12 öğrenciyle otelde gerçekleşen cup cake atölyesinin daha büyük çapta ve uzun soluklu pekçok projenin ilk adımı olması nediyle kendileri için özel bir yeri olduğunu dile getirdi.

“Hyatt Thrive Projeleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu faaliyette amacımız,  çalışmaya katılan küçüklerin sektörümüze ait kısa bir deneyim edinmelerinin yanısıra hayatlarına biraz renk katmak ve yaratıcılıklarını desteklemekti. Otel mutfağımızın ilk konukları olmaları nedeniyle bizim için daha da özel bir yere sahip olan bu ziyarette, eğlenceli bir ortamda birlikte zaman geçirmekten ve bir iki saatliğine de olsa gerçek hayatın ritminden uzaklaşmaktan çok keyif aldık. Aynı etkinliğin devamlılığı için Darüşşafaka ile işbirliğimizin devam ettiğini de memnuniyetle belirtmek isterim.” dedi.

Türkiye’nin eğitim alanında ilk sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti, annesi veya babası vefat etmiş, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere kaliteli eğitim olanağı tanıyarak, onların yaşamlarını değiştiriyor. 1863 yılından bu yana “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdüren Cemiyet, bugüne kadar binlerce çocuğun, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda çağdaş koşullarda okumasını sağladı. Akademik gelişim kadar sosyal ve kültürel gelişime de önem verilen Darüşşafaka’da,  öğrencilerin yeteneklerini keşfedip geliştirmeleri için 70’e yakın kulüp faaliyet gösterirken, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için gerçekleştirilen geziler ve atölyelerle farklı olanaklar da sunuluyor.

Pastacılık konusuna ilgi duyan öğrencilerin mesleği yerinde deneyimleyebilmeleri adına gerçekleştirilen etkinlikte konuşan otel Genel Müdürü Radstrom “Sosyal Sorumluluk projelerimizin  ilki olarak iş birliği yapmayı seçtiğimiz Darüşşafaka Cemiyeti, bugüne kadar sayısız çocuğun hayatını eğitimle değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Mutfağımızı ziyaret eden meraklı öğrenciler bir yandan  otelin en önemli departmanlarından Yeme- İçme departmanı ve mutfak ekibinin faaliyet alanları hakkında bilgi alırken diğer yandan uzman şeflerimizin önderliğinde gerçekleştirdikleri cup cake atölyesinde çok eğlendiler. Her iki taraf için de değerli ve keyifli bir paylaşımdı. ” dedi.

Hyatt Thrive Projeleri:

Hyatt Thrive Projeleri, sosyal sorumluluk, çevreyi koruma ve destek programlarını kapsıyor. Otel, bu kapsamda ilk çalışmasını Darüşşafaka ile gerçekleştirdi. Otel çalışanları, Darülaceze’de yaşayan büyüklerini de ziyaret etti.

Hyatt Thrive Projeleri kapsamında, Karanlıkta Diyalog sergi ziyaretleri başlatıldı. Otelin bu projesi  ile çalışanların görme engelli kişilerin dünyalarını tanıma ve zorluklarını kavrayarak konuya duyarlılığının artırılması hedefleniyor.

Kimsesiz çocuklar için erzak ve kıyafet bağışı ile ilgili çalışmaları devam eden otel, ayrıca hayvan barınaklarıyla birlikte yapılabilecek ortak projeleri değerlendiriliyor. Bakırköy bölgesinde çeşitli proje fikirleri üzerinde çalıştıklarını belirten Radstrom, çoğu Bakırköy ilçesi ve komuşu ilçelerde ikamet eden 280 Hyatt Regency Istanbul Ataköy çalışanının sosyal sorumluluk projelerine gönüllü olarak tam katılım  sağlama isteği ve çabasında olduklarını ve böyle bir ekiple pekçok başarılı projeye imza atacaklarına inançlarının tam olduğunu belirtti.

 

 

  


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.