Hüseyin Aslan'dan turizm öğrencilerine hayat dersi

GATOB Başkanı Hüseyin Aslan, Mezopotamya Turizm Meslek Lisesi öğrencileriyle turizm deneyimlerini paylaştı.

17/01/2018 14:52
Hüseyin Aslan'dan turizm öğrencilerine hayat dersi

Geleceğin otel müdürlerini, aşçılarını ve servis elemanlarını yetiştiren Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Coşkun ve Müdür Yardımcısı Remzi Aytimur’un destekleriyle düzenlenen sektör buluşmalarının bu seferki konuğu, Real Konak Hotel Genel Müdürü ve Koordinatörü Hüseyin Aslan oldu.

Okul yöneticilerinin, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Aslan; öğrencilerle mesleki deneyimlerini paylaştı. Aslan tarafından yapılan sunumu, öğrenciler büyük bir ilgiyle izledi.

BEN DE İÇİNİZDEN BİRİYİM

Kendinden ve deneyimlerinden bahseden Hüseyin Aslan, “Ben de içinizden biriyim. Batman ili, Gercüş ilçesi, Ulaş Köyü’nün 35 yıllık muhtarı olan Babam Ahmet Aslan’ın ve ev hanımı olan bir annenin 10 çocuğunun en sonuncusuyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Nusaybin Yatılı Bölge Okulu’nda okudum.

Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Otelcilik, Galatasaray Üniversitesi Satış ve Pazarlama, Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan Kaynakları, Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği, Batman Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Lisans bitirdim ve Medipol Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans öğrencisiyim.

Bir belboy olarak başladığım turizm sektöründe şu anda Real Konak Hotel’in Genel Müdürü ve Genel Koordinatörüyüm. Zirveye ulaşmak zorlu bir yol olsa bile, ben hedefime ulaştım sizde hedefinizi belirleyin” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE HAYAT DERSİ

Konuşması esnasında cebinden 50 TL çıkaran ve elini havaya kaldırarak, “Bu paraya kim sahip olmak ister?” diyen Aslan, öğrencileri oldukça şaşırttı. Salonda kısa bir süre sessizlik oldu. Ardından bir genç elini kaldırarak, “Ben” dedi. Hüseyin Aslan, elini kaldıran genci yanına çağırarak kutladı ve "Bu arkadaşınız cesaretli bir girişimci. Kutluyorum ve ona bu 50 TL’yi veriyorum" dedi.

Konuşmasına kendisinden bahsederek devam eden Hüseyin Aslan, “10 yıllık turizm geçmişim var. 3 yıl alt kademelerde çalıştım ve son 7 yıl da üst düzey yönetici olarak görev yapıyorum. Antalya ve Marmaris bölgelerinde çalıştım. Antalya mutfağında yetişmiş biri olarak, şu an Batman’dayım.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ ÜRETİYORUM

Ben içinizden biri olarak, bilgi ve birikimimi Batman turizmi için kullanıyorum. Güneydoğu’da Sosyal Sorumluluk Projeleri’ne çok önem veriyorum ve kendim de projeler yürütüyorum” diye konuştu.

"Sizler Batman’da bulunan öğrenciler olarak Real Konak Hotel’de konakladınız mı?” diye soran Hüseyin Aslan, öğrencilerden hayır cevabını aldı. Bunun üzerine,   “Size okulunuzdan bir soru soracağım. Doğru veya yakın cevap veren 2 kişiye Real Konak Hotel’ de konaklama hediye edeceğim” dedi. 

ÖĞRENCİLERE KONAKLAMA HEDİYESİ

“Okulunuzda kaç öğretmeniniz var?” sorusunu soran Aslan'a cevap veren iki kişi, "36 ve 32 kişi" dedi. Öğretmen sayısı cevabı ile 12’nci Yiyecek Sınıfı öğrencisi Merve Kaya, 11’nci Konaklama Seyahat Sınıfı öğrencisi Kerem Geyik, Real Konak Hotel'de oda kahvaltı konaklama kazandılar.

Hüseyin Aslan’a “Mezun olduktan sonra bizlere iş olanağı sağlar mısınız?” diye bir soru yöneltildi.

Aslan ise, “Ben okuyan, eğitimini tamamlayan ve sonrasında iş olanağı isteyen herkese, şahsım ve derneğimiz GATOB adına her zaman yardıma hazırım” cevabını verdi. Bir başka öğrenci ise, “Benim bir projem var, bana destek olur musunuz?” diye sordu.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ PAYLAŞTI

Projeyi soran Hüseyin Aslan’a öğrenci, “Doğu ile Batı arasında öğrenci dostluğu kurmak. Batıda büyükşehirlerde bir okul ile kardeş okul olacağız. Sonra 15 öğrenci otobüsle onların evine gidip, onların yaşamlarını görüp öğreneceğiz. Daha sonra da biz onları evlerimizde ağırlayıp, doğu kültürünü aşılayacağız.

Otobüs ile gelirken 15 öğrenci koltuklarda ikili olarak evlerinde konakladığı kişiyle seyahat ederek, dostluk kuracak. Bu projeyi yazdık, hazırladık sizin uygun olduğunuz zaman diliminde ziyaret ederek teslim edeceğiz” dedi.

2 saate yakın süren konferans, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.