Hintli turizm acentalarından Muğla çıkarması

Muğla'nın Ortaca ilçesinde, yörenin tanıtımı için Hintli 50 tur acentesi ile 5 ulusal basın mensubu turizmciler tarafından ağırlandı, ikili görüşmeler yapıldı.

31/12/2019 23:40
Hintli turizm acentalarından Muğla çıkarması

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otel ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) ile Türk-Hindistan Turizm Konseyi (TITC), Hindistan'ın önde gelen turizm birliklerinden Outbound Tour Operators Association of India'ya (OTAI) bağlı turizm acentesi yetkilileri ile Muğla'nın Ortaca ilçesinde bir araya geldi. Dalyan Resort Hotel'deki yemekli toplantıda, iki ülkenin turizm ve tanıtım stratejileri için neler yapılması gerektiği masaya yatırılırken, Hintli heyete Muğla hakkında bilgiler verildi.

Hintli 50 turizm acentesi ile beş ulusal basın temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, "Türkiye deki turizm için yeni destinasyonlar ve yeni pazarlar bulmak zorunda olduğumuzun artık  hissedildiğini belirtip, "Çünkü sadece bir Avrupa ile bunun olmayacağı bir gerçek. Bu nedenle Hindistan pazarını dokuz ay önce incelemeye aldık.

Değişik fuarlara katıldık. Hindistan'da görmüş olduğumuz ciddi  potansiyeli incelemeye başladık ve bakanlık düzeyinde  girişimler başlattık. Son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile Hindistan'a bir çıkartma yaptık. Birçok ikili görüşme sonrasında bugün buraya 50 kişilik bir kafileyi ağırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde bölgemize çok daha fazla sayıda misafirimiz gelecektir" dedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş da son yıllarda  Muğla ve Türkiye genelinde turizmde  çok ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkati çekip, "Geçen yıl turist sayısında yüzde 40'a varan bir düşüş ile sezonu kapatmak zorunda kaldık. Bunun üzerine Muğla'daki kuruluşlar olarak alternatif  pazarlar bulmak için çalışmalara başladık ve Hindistan'daki bir çok etkinliğe katılarak buradaki turizm şirketleri ile bağlantılar kurduk. Bu şirketlerin Hindistan'dan ülkemize ve Muğla'ya çok sayıda  misafir göndereceklerini  tahmin ediyoruz" diye konuştu.

TITC Türkiye Hindistan Turizmciler Konsey Başkanı Emin Çakmak da yaklaşık 12 yıldır Hindistan pazarında Türkiye'yi ve güzel destinasyonlarını tanıtmak için devlet ve özel sektör el ele çalışma yaptıkladrını vurgulayıp, "Bugünde Dalyan, Köyceğiz, Dalaman başta olmak üzere Fethiye, Marmaris bölgelerindeki bakir alanları da Hindistan'da tanıtma atağına geçtik" dedi.

250 turizm acentesinin üyesi olduğu OTAI'nın Başkanı Guldeep Singh Sahni, her yıl Hindistan'dan bugünkü rakamlarla 22 milyon kişinin yurt dışına seyahat etmekte olduğnu, Dünya Turizm Örgütü'nün çalışmalarına göre 2020 yılında bu rakamın 50 milyon olacağının ön görüldüğünü söyledi.

Sahni, Türkiye ile Hindistan arasında birçok kültürel birliktelik ve benzerlikler olduğunu, bu nedenle Türkiye'deki bu doğal güzellikleri görmeye gelecek çok sayıda Hintli olacağıın düşündüğünü kaydetti. Hintli turizm acenteleri ve gazetecilere, 3 gün boyunca Dalyan  başta olmak üzere  Akyaka ,Marmaris, Fethiye , Kayaköy, Göcek ve Oniki Adalar gezdirilip, külterel ve doğal güzellikleri tanımaları sağlanacağı belirtildi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.