Hint pazarına harcanan emekler meyvesini verdi

Zenginler hem tatil, hem de düğün için rotayı Türkiye’ye çevirdi.

24/02/2018 23:45
Hint pazarına harcanan emekler meyvesini verdi

Hindistan’daki etkinlik sektörünün başındaki isim olan Shekar Grover, Hintliler’in düğün için Antalya’yı tercih ettiğini, Türkiye’ye gelen Hintli zenginlerin harcamalarının yükselişe geçeceğini söyledi. Takvim'de yer alan habere göre, Hintli turist sayısında artış yaşanırken, Türkiye'de gerçekleştirilen milyon dolarlık Hint düğünleri de her geçen gün artıyor.

Hindistan'daki kongre, toplantı, etkinlik sektörünün başındaki isim olan Shekar Grover, bu yükselişin süreceğini söyledi. Türkiye'nin Hindistan'da çok iyi şekilde tanıtıldığını anlatan Grover, Türkiye'ye gelen zengin Hintli sayısında ve düğünlerde artış yaşanacağına dikkat çekti.

Hindistan'dan gelen seçkin ziyaretçiler, Türkiye'de daha fazla para harcayacak

Türkiye'nin düğün, toplantılar ve etkinlikler için bir çok alternatif sunduğunu ifade eden Grover, "Hindistan'dan çıkan bir turist 5 saatte Türkiye'de oluyor. Vizeler de kolay. Kültürlerimiz de birbirine çok yakın. Birkaç yıl içinde Hindistan'dan gelen seçkin ziyaretçiler, Türkiye'de daha fazla para harcayacaktır" dedi.

Grover, Hindistan'dan düğün için Türkiye'ye gelen misafirlerin minimum 3 günlük periyodla konakladığını belirterek, "Düğün için Antalya tercih ediliyor. İstanbul ve Kapadokya'da gözde" dedi.

40 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Hindistan'da yılda 10 milyona yakın düğün yapıldığı tahmin ediliyor. Bu düğünlerin yılda 10 bine yakını yurt dışında oluyor. Yurt dışında düzenlenen bir düğün için yapılan harcamalar 1 milyon dolardan başlayarak 20 milyon dolara kadar çıkabiliyor.

Dünyada Hindistan düğün pazarının 40 milyar doları bulması, bu ülkeyi gözde yapıyor. Hindistan, yurt dışına yılda 22 milyon turist gönderiyor. Hintli turistler kişi başı 2 bin dolar harcıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.