Hilton Worldwide'dan baş döndüren büyüme rakamları

​100 ülke ve bölgeye genişleyen Hilton Worldwide, yıllık büyüme rekorunu kırdı. Kırdı. 2015 yılında neredeyse her gün bir otel açan en büyük global otel zinciri, bununla birlikte en fazla yeni tesis açmayı planlayan şirket olarak da sektörde öne çıkıyor.

31/12/2019 23:40
Hilton Worldwide'dan baş döndüren büyüme rakamları

Hilton Worldwide (NYSE: HLT), son olarak Çad’da açtığı Hilton N’Djamena ile dünya çapında 100 ülke ve bölgeye ulaştı. Bünyesinde bulunan, piyasa lideri 12 markasıyla 2015 stratejisini organik büyüme üzerine kuran Hilton Worldwide böylece en büyük ve hızlı büyüyen global otel zinciri unvanını korudu. Hilton Worldwide’ın diğer başarıları ise şöyle:

Halihazırda Hilton Wordwide’ın sektör liderliğini elinde tuttuğu, dünya çapında hizmete alınması planlanan 275,000 odaya ek olarak yaklaşık 100,000 oda eklenmesi için imzalar atılarak rekor kırıldı. 275,000 odanın yarısı yapım aşamasında ve bu sayı global olarak yapım aşamasındaki odaların yaklaşık %20’sine denk düşüyor

50,000’den fazla brüt oda ve 43,000’den fazla net oda eklendi; bu da yönetilen ve franchise segmentteki % 6.6’lık büyümeye işaret ediyor. Rakip markaların ve bağımsız otellerin 14,500 odası dönüştürüldü. Bu sayı ise 2015 yılındaki tüm açılışların yaklaşık % 30’una denk geliyor

Geçtiğimiz yıl Hilton Worldwide ayrıca:

* Yönetilen ve franchise otellerin faaliyete geçmesiyle yaklaşık 20,000 yeni iş imkanı yaratıldı.

* 4,600’den fazla yönetilen ve franchise oteller ile devremülklerde 140 milyondan fazla konuk ağırlandı.

2007’den bu yana, Hilton Worldwide yüzde 50’den fazla büyüme kaydetti; üç yeni markayı başarıyla lanse etti. Şirketin büyümesini destekleyen söz konusu üç markanın tesislerinde, hizmete alınmış veya yapımları süren yaklaşık 60,000 oda bulunuyor. Hem konuklar hem tesis sahiplerine daha fazla seçenek sağlamak adına, Hilton Worldwide bu ayın sonunda orta segment bir markayı lanse etme hazırlanıyor. B u marka da şirketin büyümesine önemli oranda katkı sağlayacak.

“100. ülkeye ulaşmamız markalarımızın gücünün bir kanıtıdır. Markalarımız, portföyüne eklemeyi planladığı oda sayısıyla rekor koran Hilton Worldwide’ı en hızlı büyüyen global konaklama şirketi olarak konumlandırmaya devam ediyor” diyen Hilton Worldwide Başkanı ve CEO’su Christopher J. Nassetta sözlerini şöyle sürdürdü: “Karlılığı artırarak otel sahiplerinin ilk seçimi, konuklarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayan güçlü bir marka ve takım arkadaşlarımızın severek çalıştığı bir otel olmak adına çaba gösteriyoruz.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.