Her iki Rus turisten birinin tercihi Türkiye

Rusya ile Türkiye arasındaki krizlerin aşılmasının ardından Rus turistler resmen Türkiye'ye akın başlattı. Tur operatörleri, her iki Rus turistten birinin Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

31/12/2019 23:40
Her iki Rus turisten birinin tercihi Türkiye

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Rus turistlerin yaz tatili için yaptığı erken rezervasyonlar etabında Türkiye'nin liderliğini sürdürdüğünü açıkladı.

İKİ RUS TURİSTTEN BİRİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

ATOR'un açıklamasında, büyük Rus firmalarının Türkiye turları satışının, genel satış oranının yüzde 50'sini oluşturduğu belirtildi.

ERKEN REZERVASYON KAMPANYALARI ETKİLEDİ

Öte yandan Rus tur operatörü TUI, yaz tatili tur siparişlerine bakıldığında Türkiye'nin Rus müşteriler için en popüler destinasyon olduğunun anlaşıldığını ifade etti. TUI temsilcisi, bu durumun, geçtiğimiz yıl Türkiye'nin olmamasından kaynaklanan ertelenmiş talepten ve erken rezervasyon kampanyaları ile sağlanan uygun şartlardan kaynaklandığını aktardı.

OCAK AYINDA 40 BİNİN ÜZERİNDE RUS TURİST TÜRKİYE'Yİ ZİYARET ETTİ

Bir başka tur operatörü ANEX Tour da, Türkiye'nin Rus turistlerin yaz tatili için yaptığı erken rezervasyonlarda liderliğini sürdürdüğünü belirtti. ATOR'un verilerine göre, mayıs ortalarında Türkiye'ye gitmek ve 'her şey dahil' kampanyalı dört yıldızlı bir otelde kalmak isteyen turistler için bir haftalık tur fiyatı, bir kişi için 13 bin rubleden, yani yaklaşık 825 TL'den başlıyor. Geçtiğimiz ocak ayında Türkiye'yi 40 binin üzerinde Rus turist ziyaret etti. Bu sayı, bir önceki yılın turist sayısına göre %82 fazlalık gösterdi. (Haberler)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.