Helal Turizm Derneği kuruldu

MÜSİAD Antalya Şubesi öncülüğünde, Uluslararası Helal Turizm Derneği kuruldu.

17/01/2018 14:03
Helal Turizm Derneği kuruldu

Helal Turizm Derneği, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun ve MÜSİAD Antalya Şubesi'nin destekleri ile Antalya merkezli kuruldu.

Uluslararası Helal Turizm Derneği temel olarak, Helal Turizm’de hizmet standartlarının belirlenmesi konusunda akademik çalışmalar yapmak, 2023 vizyonunda Helal Turizm stratejik planını oluşturmak, Helal Turizm'de çalışan personelin meslek yeterlilikleri yönünde hizmet kalitesini artırmak adına eğitimler organize etmek, Helal turizm alanında projeler hazırlamak, yürütmek izleme değerlendirme faaliyetlerini yürütmek, Helal turizmi ulusal ve uluslararası alanda geliştirmek, Türkiye’nin helal turizm ile marka ülke imajını oluşturmasını sağlamak konularında hizmet verecek.

Erdal Türk'ün Kurucu Başkan olduğu derneğin yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor:

Fatih Nükte, Boğaçhan Göksu, Yusuf Yücel, Yusuf Gerçeker, İlknur Tataroğlu, Mehmet Talha Çizmeci ve Muhammet Topaloğlu.

MÜSİAD Antalya Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir toplantı gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Dünyada helal turizm bu konuda önemli çalışmalar yapılıyor. Türkiye'de halen helal ve haram tartışmaları ile gündem değiştirmeye çalışanlar var. Ancak dünya buna Helal Turizm adını verdi. Bizde bu konuda gerekli çalışmaları ivedilikle yapacağız" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.