Havayolları’ndan 300 ek sefer

Havayolu şirketleri, Ramazan Bayramı tatilinde artan talebi karşılamak amacıyla 300’ün üzerinde ek sefer düzenleyecek.

31/12/2019 23:40
Havayolları’ndan 300 ek sefer

Ramazan Bayramı’nı, memleketlerinde ya da yurtdışında geçirmek isteyen tatilciler, havayolu ulaşımında ciddi yoğunluğa neden oldu. Uçakla seyahat edebilmek için haftalar öncesinden rezervasyon yaptıran veya bilet alanların yoğunluğu nedeniyle özellikle bazı gün ve saatlerde uçaklarda yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Havayolu şirketleri de, yolcu mağduriyetlerinin yaşanmaması amacıyla 24 Temmuz-4 Ağustos arasında yüksek talep gören iç ve dış hatlardaki bazı merkezlere ilave sefer düzenleme kararı aldı.

THY, bayram boyunca yaşanabilecek yoğunluğunu iç ve dış hatlara koyduğu 49 ek seferle çözmeyi amaçlıyor. İstanbul çıkışlı yurtiçinde Antalya’ya 5, Bodrum’a 22, Dalaman’a 5, Trabzon’a 5 ek sefer düzenlemeyi planlayan şirket, yurtdışında Doha’ya 3, Cidde’ye 2, Kuveyt’e 6 ve Yanbu’ya 1 ilave sefer gerçekleştirecek. Pegasus Hava Yolları, bayram tatili döneminde yurtiçi ve yurtdışı hatlarında artan yoğun talebi karşılamak üzere 24 Temmuz-4 Ağustos arasında, iç hatlarda 91, Kıbrıs ve dış hatlarda 46 sefer olmak üzere 139 ek sefer düzenleyecek. Ek sefer konulan yurtdışı hatlarının başında ise Almanya, Fransa ve Danimarka geliyor. Misafirler, tatil döneminde 35 ülkede 84 noktaya tarifeli uçuş gerçekleştirebilecek.

Atlasjet Havayolları, bayram döneminde tarifeli seferlerin yanı sıra İstanbul-Kuveyt hattında 2 ve İstanbul Atatürk Havalimanı-Bodrum hattında 3 ek sefer gerçekleştirecek.

Onur Air, yoğun talebi karşılamak üzere İzmir, Bodrum, Dalaman ve Antalya hatlarında ek sefer düzenleyecek. 25 Temmuz-3 Ağustos arasındaki bayram tatili süresince 125 bin kişiyi taşıyacak şirketin uçuşları şimdiden yüzde 90 doluluk oranına ulaştı. Şirket yetkilileri, bayram döneminde iç hatlarda Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman ve Trabzon, dış hatlarda KKTC uçuşlarında büyük talep yaşandığını söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.