Hançer Kanyonu ilgi ve destek bekliyor

Turizmciler, Saimbeyli’deki Hançer Kanyonu’na patika yollar ile yürüyüş parkurlarının yapılmasını istiyor.

14/12/2017 16:10
Hançer Kanyonu ilgi ve destek bekliyor

 

Adana’nın Saimbeyli ilçesine 40 kilometre uzaklıkta yer alan 10 kilometre uzunluğundaki ‘’Hançer Kanyonu’’ ziyaretçilerini ve yetkililerin desteğini bekliyor. Turizmciler, büyüleyici bir tur rotası daha’’ olarak nitelendirdikleri Hançer Kanyonu’na turistlerin gelebilmesi için doğanın korunarak patika yollar ile yürüyüş parkurlarının yapılmasını istedi.

Saimbeyli ile Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi arasındaki Hançer Kanyonu eşsiz ve büyüleyici manzarasıyla turizme kazandırılmayı bekliyor. Saimbeyli'ye 40 kilometre uzaklıktaki Hançer Kanyonu ziyaretçilerini ve yetkililerin desteğini bekliyor. 10 kilometre uzunluğunda olan kanyona iki yerden giriş bulunuyor. Ayrıca, kanyonu tepeden seyredebilecek alanlar yer alıyor.

Profesyonel Turist Rehberi Gülcan Akdoğan ile arkeolog Adem Yıldız, yerel rehber Hüseyin amcayla birlikte kanyonda bölgede keşif turları yaptılar.  Akdoğan ve Yıldız, ‘’Bu muhteşem kanyonun burada kimsesiz kalması  ve ziyaret edilmemesi gerçekten  çok üzücü’’ dediler.

‘’Araştırmalarımızda gördüğümüz kadarıyla dağcıların, doğa yürüyüşçülerin ve fotoğrafçıların tur yapması için hazır bir rota’’ diyen Akdoğan ve Yıldız, şunları kaydetti:

‘’Kanyon kültür turizminin yanında doğa turizmi olarak da değerlendirilebilir. Fakat tüm turistlerin gelmesi için altyapı eksikliği maalesef çok. Buraya öncelikli olarak doğası korunarak patika yollar ve yürüyüş parkurları ile camping alanı yapılmalı. Saimbeyli belediyesinin bu yönde bir çalışma yaptığı söyleniyor.

Umarız Adana Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ve  Çukurova Kalkınma Ajansı bu efsane kanyonun projelerine bir an önce hayata geçiriler. . Kanyon turizme kazandırılırsa, ekonomisi yetersiz olan Saimbeyli halkı içim yeni geçim kaynağı olabilir.’’

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.