Güzelliğine düşkün Avrupalı turist Türkiye'den vazgeçmedi

Yılın ilk iki ayında Avrupa’dan estetik için gelen turist sayısında yüzde 20 artış yaşandı.

31/12/2019 23:40
Güzelliğine düşkün Avrupalı turist Türkiye'den vazgeçmedi

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Avrupalı turist sayısındaki gerilemeye karşın, estetik turizminde ilk 2 ayda yüzde 20 artış yaşandığını ifade etti. Çakmak, "Özellikle Almanya ve Hollanda en yoğun turist aldığımız iki pazar. Hollanda ile yaşanan son süreçte bir miktar iptal geldi ancak özellikle ülkedeki seçim sonrasında toparlanma yaşanacağını düşünüyoruz" dedi.

BİR TURİSTTEN 12 BİN $

Betül Alakent imzalı habere göre, 2016'da Türkiye turizminde düşüş yaşanırken sağlık turizminde artış olduğunu aktaran Çakmak, "2015'te sağlık turizmi için 746 bin kişiyi ağırladık. 2016'da bu sayı 750 bine çıktı. 5.2 Milyar Dolar olan gelir ise 5.8 Milyar Dolara yükseldi. Bunun yüzde 90'ı medikal turizminden kalanı da estetik turizminden elde edildi" diye konuştu. Gelir artışının nakil merkezlerindeki kapasite artışından kaynaklandığını anlatan Çakmak, "2015'te Sağlık Bakanlığı ruhsatlandırdığı merkez sayısını artırdı.

Kapasite iki katına çıktı. Bu da gelire yansıdı. Çünkü bu nakiller 100 Bin Dolarla 650 Bin Dolar arasında yapılan operasyonlar" ifadelerini kullandı. Bir sağlık turistinden ortalama 12 Bin Dolar elde edildiğini anlatan Çakmak, pazar dağılımıyla ilgili şunları anlattı: "Yüzde 65'i Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan, yüzde 25'i Rusya ve BDT ülkelerinden, yüzde 10'u da Avrupa'dan geliyorlar. Avrupa Türkiye'yi daha çok estetik ve diş operasyonları için tercih ediyor."

4 BİN PROFESYONEL ANTALYA'DA BULUŞACAK

Turizmin 12 aya yayılabilmesi için sağlık, spor, kongre gibi alternatif alanlara yoğunlaşılması gerektiğinin altını çizen Çakmak, bu kapsamda Antalya'da 6-9 Nisan tarihleri arasında Hestourex- Dünya Sağlık Spor Kongre ve Fuarı'nı düzenleyeceklerini kaydetti. Çakmak, "Dışişleri Bakanlığı'nın çatısı altında, Sağlık Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın destekleriyle düzenlediğimiz fuara 150 ülkeden alanında uzman 4 bin profesyonel katılacak" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.