Gösteriş için seyahat ediyoruz

Hotels.com Mobile Travel Tracker'ın yeni araştırması, arkadaşları arasında ünlü olmak için sosyal medyada "seyahat gösterişi", hatta sahte arkadaş olma gibi yeni bir Y kuşağı eğilimini ortaya çıkardı.

14/12/2017 15:22
Gösteriş için seyahat ediyoruz

Selfie yapmak ya da yapmamak... Soru da sorun da aslında bu değil: Seyahat severlerin yaklaşık beşte biri, (%19) bir otele geldiklerinde ilk yaptıklarının, sosyal medyada #TravelBrag (seyahat gösterişi) paylaşımı yapmak üzere bir selfie çekmek olduğunu itiraf ediyor.

Gösteriş meraklısı olduk

Ortalama bir seyahat sever tatildeyken sosyal medyada günde 93 dakika geçiriyor, evde bıraktığı arkadaşlarına da #TravelBragging (seyahat gösterişi) yapmak için Facebook (%71) ve Instagram (%70) kanallarını kullanıyor.

İnsanların neredeyse üçte biri (%27) #TravelBrag'a koyabilecekleri sosyal medya mesajlarına dayalı bir otel seçti.

Hotels.com™ Mobile Travel Tracker'ın yeni araştırması, arkadaşları arasında ünlü olmak için sosyal medyada "seyahat gösterişi", hatta sahte arkadaş olma gibi yeni bir Y kuşağı eğilimini ortaya çıkardı. 

Plajdan çok ekrana bakıyorlar

#TravelBrag ‘beğenileri’ için araştırmaya katılanların yaklaşık %40’ı seyahat ederken günde 2 saatten fazla bir süreyi cep telefonlarında geçirdiğini, genellikle ekrana plajlardan daha çok baktıklarını itiraf etti #sorrynotsorry.

Seyahatte, meraklı gezginlerin sosyal açıdan gösterişini yapmayı tercih ettikleri şeyler söz konusu olduğunda kendi fotoğraflarını, şehir görüntüleri (%52), plaj (%48) ve yemek fotoğrafı (%43) paylaşımları takip ediyor.

Seyahatleriyle övünenler, evde kapanıp kalmışlara #foodporn etiketi ile gösteriş yaparken; kahvaltı tabaklarından, dünyanın farklı mutfaklarından çeşit çeşit, harika ve çok farklı yemek fotoğrafları paylaşıyorlar. Kızarmış örümcek isteyen?

Selfie çubuğu bağımlılığını duymuş muydunuz?

Filtreye bayılan ve selfie (özçekim) çubuğu bağımlısı bu kuşağın üçte ikisinden fazlası (%69) (18-29 yaşları arasındaki katılımcılar) tatildeyken arkadaşları veya sevdikleriyle birlikte bir fotoğraf (%37) yerine kendi fotoğraflarını paylaşmayı tercih ediyor #savage.

Sadece bu da değil, erkekler (71%) selfie yapmayı kadınlardan (66%) daha çok sevdiklerini de itiraf ediyor. Araştırmaya katılanlar arasında ise moda fotoğraflarından (%16) çok, bir şehir manzarası paylaşmak isteyen bazı kültür avcıları (%47) da yok değil.

Bu yeni araştırma, uzun zamandır tartışılan romantizmin gerçekten öldüğünü de ispatlıyor gibi. Gezginler seyahatlerinde eşleriyle kavga etmekten (%9) çok, telefonlarının şarjının bitmesinden (%15) endişe ediyorlar #FOMMO (cep telefonunu kaybetme korkusu).

Akıllı telefon yoksa, tatil keyfi de yok

Hotels.com tarafından yaptırılan araştırma, mobil teknolojinin seyahat sırasında nasıl kullanıldığına dair yeni eğilimleri de tanımlıyor ve ikinci yıllık Mobil Seyahat İzleme Raporu’nu sunuyor.

Hotels.com Başkan Yardımcısı Daniel Craig; "Hotels.com'da, seyahat severlerin yarısı (%50) akıllı telefonları olmadan tatillerinden keyif alamayacağını biliyoruz – telefonları olmadan nasıl en iyi selfie’yi yapıp, gezemeyen arkadaşlarına gösteriş yapabilirler ki!-

Ayrıca biliyoruz ki kusursuz bir selfie için her yerde poz verebileceğini söyleyen %23’lik grup için mükemmel fotoğrafın önemi çok büyük.

Fotoğrafın güzel olması güvenlikten önemli

Hatta bazı durumlarda kendi güvenliklerinden bile fazla” diyor ve sözlerini şöyle tamamlıyor: “Seyahat severlerin yarısı ücretsiz Wi-Fi olmayan otellere rezervasyon yapmayı reddetmesi, onların her an bağlantıda kalma arzusunu açıkça gösteriyor. Hotels.com mobil uygulamamızda sadece bir tuşu tıklayarak rezervasyon yapabileceğiniz çok fazla harika seyahat noktaları bulunuyor.

Eminiz ki bunlar selfie severler için Instagram’da #nofilter (filtresiz) fotoğraf paylaşımı yapmalarını sağlayacak fotoğrafları çekebilecekleri ve aynı zamanda da #TravelBrag ile gösteriş yapabilmeleri için ideal kareler olacaktır.”

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.