Global Yatırım Londra Borsası'na açılıyor

Global Yatırım Holding, liman yatırımlarının Londra Borsası'nda halka arzına ilişkin çalışmalara başlıyor. Holding'in halihazırda 6 liman yatırımı bulunuyor.

31/12/2019 23:40
Global Yatırım Londra Borsası'na açılıyor

Global Yatırım Holding, liman yatırımlarının, Londra Borsası'nda halka arzına ilişkin çalışmalara başlanmasına karar verildiğini bildirdi. Arzın mayıs ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor. Açıklamanın ardından Global Yatırım payları yüzde 13,48 artış gösterdi ve işleme ara verildi.

Holding'in internet sitesinden alınan bilgilere göre, halihazırda Kuşadası Limanı, Antalya Limanı, Bodrum Yolcu Limanı, Barselona Limanı, Port of Adria Limanı (Karadağ), Lizbon Yolcu Terminalı yatırımları bulunuyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin liman yatırımlarının, Londra Borsası'nda halka arzına ilişkin çalışmalara başlanmasına karar verilmiş olup, halka arz büyüklüğünün 2 Mayıs 2017'de başlayacak olan roadshow'da gelecek olan talebe, oluşacak olan fiyata ve nihai olarak Yönetim Kurulu'nun onayına vabeste olarak yaklaşık 250.000.000,-ABD Doları tutarında olmasına ve halka arzın Mayıs ayı içerisinde tamamlanmasına ilişkin niyet beyanımızı (Intention to Float, ITF) işbu özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyururuz.

Hedeflenen halka arz ile ilgili olarak Global Koordinatörler olarak Barclays Bank PLC, CitiGroup Global Markets Limited ve Goldman Sachs International (Joint Global Coordinators), ayrıca Yatırım Bankaları olarak bu bankalar ile birlikte VTB Capital plc (hep birlikte "Joint Bookrunners") ve Lider Yönetici olarak Shore Capital (Lead Manager)'dan oluşan bankalar konsorsiyumu görevlendirilmiştir."

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.