Gastronomi Turizmi Derneği Şanlıurfa lezzetlerini dünyaya tanıtacak

Gastronomi Turizmi Derneği başkanı Gürkan Boztepe ve dernek temsilcilerinden oluşan heyet,  Şanlıurfa Valiliği ve Belediyesini ziyaret ederek, şehirde incelemelerde bulundu.  

12/02/2018 14:11
Gastronomi Turizmi Derneği Şanlıurfa lezzetlerini dünyaya tanıtacak

Gastronomik Marka Kentler yaratılması amaçlı ziyaretler dizisi organize eden dernek, Bursa'dan sonra ilk resmi ziyaretini Şanlıurfa’ya yaptı. Dernek temsilcileri, Turizmden Sorumlu Vali yardımcısı Tarık Açıkgöz ve ilçe belediye başkanları tarafından ağırlandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik ile görüşmeler gerçekleştiren dernek yöneticileri, Şanlıurfa lezzetlerini dünyaya tanıtacak.

İstanbul ve Şanlıurfa'da konferans

Bu bağlamda, önümüzdeki günlerde, hem İstanbul’da hem de Şanlıurfa’da, gizli kamış Urfa yerel lezzetleri Kebap-Tirit-İsot-Ciğer-Fıstık-Şıllık Tatlısı gibi değerleri ön plana çıkartan bir dizi konferans ve basın toplantısı gerçekleştirilecek.

Derneğin Şanlıurfa temsilciliğini üstlenen deneyimli turizmci Abdüllatif Uyguner de, bölgesel yürütme kurulu ile birlikte çalışmalara başladı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.