GAP turizmi tek marka çatısı altında

GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamında, proje kapsamındaki 9 GAP ilinin tek bir isimle markalaştırılarak sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulması amaçlanıyor.

07/12/2017 13:18
GAP turizmi tek marka çatısı altında

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca (GAP BKİ) hazırlanan, GAP Bölgesi Turizm Master Planında belirtilen GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Markalaşma ve tanıtım ile turizm altyapısının iyileştirilmesinden oluşan iki temel faaliyet alanı olan GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi kapsamında, proje kapsamındaki 9 GAP ilinin tek bir isimle markalaştırılarak sürdürülebilir turizm destinasyonu oluşturulması amaçlanıyor.

GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil’in  ev sahipliği yaptığı toplantıya; Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Halfeti Kaymakamı Şeref Albayrak, Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Emin Özçınar ile turizm işletmecileri katıldı.

Proje tanıtım filminin sunumunun ardından, GAP BKİ Çevre, Kültür ve Turizm Koordinatörü Suphi Özer, proje koordinatörü Jale Velibeyoğlu ve Proje Uzmanı Bilgisayar Mühendisi Ahmet Tabanlıoğlu tarafından katılımcılara proje ayrıntıları hakkında bilgiler verildi.Proje ile ilgili bilgiler veren GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesinin, bölgeyi vazgeçilmez bir destinasyon haline getireceğini, Mezopotamya markasıyla dünyaya tanıtacağını söyledi.

GAP İdaresi olarak proje ile ilgili çalışmalarını sürdürürken, projeye sunulacak katkıların önemli olduğuna değinen Karahocagil, “Bölgemizin, Mezopotamya ile 2023 Türkiye’sinin vazgeçilmez turizm markası haline geleceğine inanıyoruz” dedi.

Turizmin, ulusal ve uluslararası ölçekte ürettiği değerlerle hem ekonomik hem de sosyal diyalogla sosyo-kültürel gelişmeye ve diplomasiye kadar değiştirici etkileri olan sektörlerin başında geldiğini dile getiren Karahocagil, “2016 yılında 1.2 milyar kişi dünyanın çeşitli noktalarına turistik amaçlı seyahat etti.  Tarihler 2030’u gösterdiğinde bu rakamın dünya genelinde 1,8 milyara ulaşacağını düşünüyoruz.

Turizm bir çok sektörü geride bırakarak toplam gelirin yüzde onunu, net reel hizmetlerin ise üçte birini oluşturuyor. Her on çalışandan biri turizm sektöründe çalışıyor, hizmet üretiyor. Bu büyüme potansiyeli, sürdürülebilirliği gündeme getiriyor. Sürdürülebilir turizm dediğimizde çevreyi korumayı, maddi ve manevi kültürel mirasımızın korunmasını, yerel topluluklar ile etkileşimi ve saygıyı teşkil eden bir turizm sektöründen söz ediyoruz.

Eskiden şehirler, oteller turizmin odağındayken, hızlanan yaşam tarzı destinasyonları, rotaları, tematik turizmi öne çıkarmaktadır. Biz de projemizle bölgeyi baştan başa Mezopotamya markasıyla görünür bir destinasyon haline getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

GAP Bölge Kalkınma İdaresinin, bölgesindeki illerin büyük ölçüde istifade edebileceği, geleceğe yön veren projelere katkı sağlayacak sayılı kurumlardan bir tanesi olduğunu ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, GAP BKİ’nin uzmanlık birikimi, planlı programlı çalışma anlayışı, bölgedeki sorunlarını tespit ve analiz etme yeteneği ile stratejiler oluşturmada büyük bir birikime sahip olduğunu söyledi.

Balıklıgöl-Dergah platosunda ve Şanlıurfa’nın tüm tarihi turistik mekanlarında uluslararası standartlara ve o mekanların tarihi ruhuna uygun düzenlemelerin yapılması için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Vali Erin, “Her sektörde, her alanda biraz sessizce yürüyen çalışmalarımız var. Sloganvari bir şekilde şunu yapıyoruz, bunu yapıyoruz demek kamu idaresine yakışmaz.

Ama biz ayrıldığımızda da kalıcı olacak bir yol haritasını, planlı çalışmayı ve netleştirilmiş hedefleri ortaya koyarsak her gelecek idarecinin ve kamu idarecisinin bir yol haritası masasının üzerinde olursa belki bu bölgeye bu memlekete vereceğimiz en büyük fayda olur” dedi. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.