G-20 Liderler Zirvesi Antalya’da düzenlenecek

G-20 Liderler Zirvesi’nin Antalya’da düzenleneceğinin açıklaması kent iş dünyasında sevinçle karşılandı. Zirvenin kent turizmine ivme kazandıracağını vurgulayan iş çevreleri G- 20 ve EXPO 2016 hazırlıkları için eylem planı istiyor.

31/12/2019 23:40
G-20 Liderler Zirvesi Antalya’da düzenlenecek

Türkiye’nin 1 Aralık’ta dönem başkanlığını yapacağı G-20’nin 2015 yılındaki Liderler Zirvesi’ni Antalya’da düzenleme kararı kent iş dünyasında sevinçle karşılandı. İş çevreleri dünya ekonomisinin yüzde 90’nını temsil eden en büyük uluslararası platform olan G-20’nin Antalya turizmine ivme kazandıracağını, kentin tanıtımı için de bir çok yeni fırsat yaratacağını ifade etti.

TOBB Başkan Vekili ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, G-20 Liderler Zirvesi’nin Türkiye’nin aldığı en önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirterek, “Zirvenin Antalya’da yapılması bütün dikkatleri buraya çekecek. O tarihe kadar Antalya ekonomisi ile ilgili de çok hızlı çalışmalar yapılmalı. Biz dünya liderlerini layıkıyla Antalya’da ağırlarız’’ dedi.

Zirve vesilesiyle devlet ve hükümet başkanları ile delegasyonlarının, dünya medyasının Antalya’da bir araya geleceğini vurgulayan Budak, “Zirve Antalya ve Türkiye’nin dünyaya çok daha iyi bir biçimde tanıtılmasını sağlayacak, Dünya turizminde mesafelerin azaldığı ve Çin, Hindistan, Latin Amerika gibi ülkelerin önemli turizm pazarları haline geldiği bir dönemde bu toplantı Antalya’nın bu uzak ülkelerde de tanınmasına katkı sağlayacak” diye konuştu.

Antalya estetik bir dönüşüm geçirmeli

Antalya’yı 2015 G-20 Zirvesi’ne ve 2016 EXPO’ya hazırlamak gerektiğini anlatan Budak, “Tarihi eserlerin restorasyonu, Kaleiçi’nde gerekli dönüşümün gerçekleştirilmesi, Antalya’nın bütün ilçeleriyle estetik bir dönüşüm geçirmesi gerekiyor. Bir ağaç ve çiçek seferberliği yapılmalı. Trafik sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesi, Antalya’nın tarihe ve doğaya saygılı bir il olarak öne çıkması, her alanda kent kültürünü geliştirecek, yaşam kalitesini iyileştirecek adımların atılmasını yıllardır istiyoruz. G- 20 Zirvesi bu yönde ilerlememize vesile olduğu ölçüde tarihi bir fırsat olacak. Bu nedenle önümüzdeki süreçte bir Eylem Planı yapılmalı’’ şeklinde konuştu.

Antalya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu da, zirvenin Antalya’da yapılmasının öncelikle Türkiye’nin büyük bir başarısı olduğunu belirterek, “Avrupa turizminde önemli bir yeri olan Antalya’nın G-20 ile zirve yapacağını söylemeliyim” dedi.

Bu toplantı Antalya’nın güvenlik göstergesi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise G-20 Liderler Zirvesi için Antalya’nın seçilmesinin prestij ve turizm açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Çünkü bu tür toplantılar güvenliğin en yüksek düzeyde olduğu şehirlerde yapılıyor. Dolayısıyla bu toplantı Antalya’nın güvenlik göstergesi bakımından çok önemli. Turizm açısından katkısı, özellikle tanıtım açısından çok büyük olacaktır ve pozitif bir tanıtım olacaktır’’ dedi. (Fikri Cinokur)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.