Firuz Bağlıkaya: TÜRSAB borç batağında

Değişim Hareketi lideri ve TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy'un kendisine yönelttiği suçlamalara cevap vermeye devam ediyor.

14/02/2018 13:27
Firuz Bağlıkaya: TÜRSAB borç batağında

 24-25 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek olan TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu öncesinde turizm gazetecileri Hasan Arslan, Yılmaz Keleş ve Savaş Daş'ın sorularını yanıtlayan TÜRSAB Başkan adayı ve Değişim Hareketi lideri Firuz Bağlıkaya, Başaran Ulusoy’un kendisini hedef alan sert açıklamalarına yanıt verdi.

Aday olma sebebini açık ve net bir şekilde ifade eden Firuz Bağlıkaya, “TÜRSAB’dan maddi bir menfaat elde etmenin imkanı yok. Bu kafayla gelen bir insan zaten aday olmaz, çünkü orası batık bir yer. Biz, sadece ve sadece meslektaşlarımızın hak ve menfaatlerini korumak için aday olduk. 2013-2014 yıllarında dertlerimizi doğru şekilde, doğru yerlere anlatabilseydik, bugün bu durumda olmazdık.

Neden istifa ettim?

Bu arkadaşların seyahat acentalarıyla alakaları yok. Dolayısıyla ben istifa ettim. İstifa nedenim ise, seyahat acentaları ile ilgili olumlu bir şey yapılmamasıydı” diye konuştu.

“Korkacak olsam, aday olmazdım.”

Başaran Ulusoy’un, kurumu borç batağına düşürdüğünü ifade eden Bağlıkaya, “Videosunu izleyin. Ne diyor? ‘Asarım, keserim’ diyor. Ateş olsan nereyi yakarsın? Böyle tatlı su delikanlılığının alemi var mı? Biz korkacak olsak aday olmazdık. İpoteksiz bir tane malı var mı?  300 Milyon Lira borcu olan bir kurum başarıdan söz edemez. Sen asıl şirketlerin borçlarından bahsetsene.

TÜRSAB’ın hiçbir şeyi yok kardeşim. Eskiden onurlu bir kurumdu. İtibarsız bir kurum haline getirdi. Koltuğu kaybetmek istemiyor, ben aday değilim ama bu çocuklara oy verin diyor. İnsanın biraz haddini bilmesi lazım” dedi.

Başaran Ulusoy hangi vaadini yerine getirdi?

Ulusoy’un vaatlerini yerine getirmediğine de dikkat çeken Değişim Hareketi lideri, “Bakın, on tane seçim kitabının hepsi bizde var. Başaran Bey’in vaatlerinin hepsini topladık ve onlardan bir kitap yaptık. Biraz daha konuşursa dağıtacağız o kitabı. Kaç senedir aynı sözleri verip yapmadığıyla ilgili doküman var elimizde. O kadar rahat yalan söylüyor ki, benimle ilgili söylediklerine şaşırmıyorum” diye konuştu.

Seçimlerin ertelenmesi yüzünden Karayolları Taşıma Yönetmeliğine itiraz edemedik

“Mevcut yönetimdeki arkadaşlar da en az Başaran Ulusoy kadar suçludur. Seçimin ertelenmesi seyahat acentalarını mağdur etti" diyen Firuz Bağlıkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Temmuz 2017’den beri askıda duran Karayolları Taşıma Yönetmeliği Ocak 2018’de yürürlüğe girdi. 

Yeni yönetim gelmiş olsaydı, buna itiraz etme şansı vardı. Sen seçimi neden üç ay erteledin?  Mevcut yönetimdeki arkadaşlar da en az Başaran Ulusoy kadar suçludur. Bütün camiaya ayıp etmişlerdir.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.