Fikret Öztürk’ü pişman ettiren otel yatırımı

Öztürk Şirketler Grubu, Antalya'da satın aldıkları otelde Rusya krizi nedeniyle umduklarını bulamadı.

31/12/2019 23:40
Fikret Öztürk’ü pişman ettiren otel yatırımı

Fikret Öztürk tarafından kurulan ve bugün 11 milyar dolar ciroyu yöneten Öztürk Şirketler Grubu, Opet ile varlık gösterdiği akaryakıt dağıtım işinin dışında başka alanlarda da faaliyet gösteriyor. Grubun son yıllarda inşaat ve turizme yönelik yatırımları dikkat çekiyor. Ekonomist'te yer alan habere göre, 2014 yılında Antalya Belek'te açılan Regnum Carya Golf & Spa Resort ile turizm sektörüne giren grup, hatırlanacağı üzere bin 200 yatak kapasiteli otelde geçen yıl G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapmıştı. Grubun Bulgaristan Bansko'da da bîr oteli var.

Öztürk Şirketler Grubu, geçen yıl Belek’teki Regnum Carya'nın yan tarafında yer alan Sun Zeynep Otel'i 75 milyon Euro'ya satın almıştı. Bu operasyonun ardından açıklama yapan Fikret Öztürk, satın aldıkları oteli yıkıp yeni bir otel yapacaklarını söylemişti. Ancak işler Öztürk’ün beklediği gibi gitmedi. Rusya ile yaşanan sorunla birlikte Antalya'ya gelen turist sayısının azalması Öztürk'ü bu yatırımdan vazgeçirdi. Oteli yenileyerek açan öztürk, bu yatırımdan pişman olduğunu anlatıyor. 12 yıl önce golf oynamaya başlayan ve bu merakıyla birlikte önce goif sahası ardından da otel yatırımı yapan Öztürk, "Sun Zeynep'i krizden önce 75 milyon Euro'ya aldık. Şimdi olsa yarı fiyatına almazdım" diye konuşuyor.

İstanbul'da da Koşuyolu'nda bulunan projesindeki otelden de vazgeçen Fikret Öztürk, burayı da ofise çevirme kararı aldı. Türkiye'de var olan projeler dışında inşaat yatırımı yapmayı düşünmediğini söyieyen Öztürk, inşaat alanında yurtdışında yatırım yapacak. Şu anda Londra’da 10-15 odalı bir rezidans yatırımı yapan Öztürk, farktı ülkelerdeki fırsatları da değerlendirmek niyetinde. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.