Erciyes'ten mart kayağına davet

Türkiye’nin en uzun kış sezonuna sahip kayak merkezi Erciyes, marttaki yoğun kar yağışı ve pistlerin iyice oturmasıyla kayakseverler için en ideal dönemini yaşıyor.

31/12/2019 23:40
Erciyes'ten mart kayağına davet

Aralık’tan nisan ortasına kadar süren kış sezonuyla Erciyes Kayak Merkezi, kayakseverlere Türkiye’nin en uzun süren kayak sezonunu sunuyor. Yüksek irtifalı bölgelere özel ve kayak için en ideal kar tipi olan “toz kar” ın mart ayında iyice oturmasıyla, dünya kupalarına ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Erciyes’in 102 km’lik pistleri kayak için en ideal günlerini yaşıyor.

Erciyes Dağı’nda kar yağışının yoğun olması ve pistlerdeki kar kalınlığının daima ideal seviyede seyretmesi Erciyes Kayak Merkezi’ni kayakçılar için cazibe merkezi haline getiriyor. Erciyes’in meşhur toz karı ise yapısı itibari ile daha hızlı ve akıcı bir kayak deneyimi sunuyor.

Erciyes Kayak Merkezi’nde bulunan pistler, tabii şartlardan dolayı açık ve esintili olmasından dolayı off-pist “Snowboard” ve “Snowkite” sporlarına uygunluğu açısından Alplerden çok daha avantajlı bir ortam sunuyor. Snowboard tutkunları için adrenalin yüklü off-pist deneyimi Erciyes’te doyasıya yaşanabilirken,  snow-kite heyecanı yaşamak isteyenler için de dünyanın en iyi pistleri uluslararası otoritelerin de ifade ettiği gibi Erciyes’te yer alıyor.

Erciyes coğrafi konumu itibariyle de “Dünyanın En Merkezi” konumundaki kayak merkezi olarak öne çıkıyor. Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Hava Limanı’na 25 dakika, Kayseri şehir merkezine 20 dakika ve Kapadokya’ya 45 dakika uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden Erciyes’e 24 saat açık duble yollarla otoban konforunda ulaşım sağlanabiliyor. Kapadokya’ya ve Kayseri şehir merkezine yakınlığı kış tatilinin yanı sıra kültür turu yapmak isteyenlere de avantaj sağlıyor. Kayseri’nin 6000 yıllık medeniyet tarihi ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya kayaksever gezginlere de hitap ediyor.

Mart ayında Erciyes’e olan ilginin devam ettiğini belirten Kayseri Erciyes A.Ş. Yön. Krl. Bşk. Dr. Murat Cahid Cıngı, “Türkiye’nin en uzun kış sezonunu yaşayan kayak merkezi olduğumuz için Nisan ortasına kadar misafirlerimize kusursuz bir kayak deneyimi sunuyoruz. Geçtiğimiz haftalarda ikinci kez ev sahipliği yaptığımız Snowboard Dünya Kupası ile birlikte gelen yoğunluk kesilmeden devam ediyor.

Mart ayı pistlerde karın iyice oturmuş olması ve havaların daha güneşli ve açık geçmesi itibariyle de kayak için en ideal dönemdir. Tüm kayak merkezlerinde sezon yavaş yavaş sona ererken Erciyes’te kayak keyfi devam ediyor. Misafirlerimiz kayak yapmanın yanında ulaşım kolaylığı ve merkezi lokasyonumuz sayesinde kültür turlarımızla Kapadokya ve Kayseri’nin tarihini keşfedip mahalli lezzetleri deneyimleme şansı da buluyor ” dedi.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.