Er Yatırım'dan 300 Milyon Dolarlık otel hedefi

Dünyanın en büyük otel gruplarından Marriott Grubu'nun sahip olduğu Four Points by Sheraton markasının Türkiye'deki stratejik partner yatırımcısı olan Er Yatırım, 'Markalı şehir içi otel yatırımcısı' olma vizyonu ile 20 milyon dolarlık bir yatırımla, ilk olarak İzmir Bayraklı'da yükselen Four Points by Sheraton İzmir'i gazetecilere tanıttı.

31/12/2019 23:40
Er Yatırım'dan 300 Milyon Dolarlık otel hedefi

Four Points by Sheraton için düzenlenen basın lansmanına ER Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Marriott Otel Grubu Direktörü Matt Hughes, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta, Four Point By Sheraton Otel Müdürü Bülent Süzer ve basın mensupları katıldı. Bayraklı'da üst düzey teknoloji ve konforu buluşturan otelin, bir iş seyahati sırasında ortaya çıkan tüm ihtiyaçların düşünülerek tasarlandığını ifade eden Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, Four Points by Sheraton İzmir'de sunulan hizmet ayrıcalıklarıyla sektöre yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini, bu sene içerisinde 22 bin misafir ağırlayarak bu hedeflerini gerçekleştireceklerini söyledi. Çelikkanat, şirket olarak turizm yatırımları kapsamında; önümüzdeki 10 yıl içerisinde, toplam 300 Milyon Dolarlık yatırımla 20 otel projesi geliştirme kararı aldıklarını belirtti.

Er Yatırım'ın turizmde başlattığı yeni yatırım atağı hakkında açıklamalarda bulunan Çelikkanat, "20 Milyon Dolarlık bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz, eylül ayında hizmete giren Four Points by Sheraton İzmir, şirketimizin turizm yatırımları arasında çok önemli bir yere sahip. Başlattığımız turizm atağıyla yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Yine aynı marka altında 2018 yılında Kağıthane ve Gebze'de, 2019'da da İstanbul Kartal ve Ataşehir'de otel projelerimiz olacak.

Toplam 300 Milyon Dolara mal olacak olan yatırımlar ile yaklaşık 1000 kişilik istihdam yaratacağız. Bu otel yatırımının, yarattığı istihdamın yanı sıra inşaattan tekstile, porselenden cam eşyaya, gıdadan temizliğe kadar ellinin üzerinde farklı sektöre iş fırsatı yaratacak. Tüm yatırım planlarımızı ekonomiye sağladığımız katma değer artışıyla desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.

TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Marriott Otel Gurubu Direktörü Matt Hughes ise, "Dünyanın en büyük otel zincirleri grubuyuz. Daha da büyüyebilmek, global olabilmek adına buradaki en önemli faktörlerden bir tanesi muhteşem partlerle olabilmektir. 12 ay önce dünya devi Marriott aynı zamanda oteller zincirinde lüks gruba ait Starwood'u satın alarak bir birliktelik yakaladı. 125 ülkede 6 bin 200 otel, 30 markası ile birlikte en büyük bir şekilde hizmet vermekteyiz.

Sadece Avrupa'da 42 ülkede 520 otele sahibiz. Burada durmuyoruz 170 projemiz olacak. Bizim için Türkiye çok önemli bir pozisyonda. Avrupa'da inandığımız en önemli 5. pazarımız. Türkiye'de 13 markamız burada temsil ediliyor. 11 tane daha markayı Türkiye'ye getireceğiz. İzmir'de 3 tane markamızla temsil ediliyoruz. Markalarımızla birlikte ve partnerlerimizle ilişkilerimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.

ÖNEMLİ BÖLGEDEYİZ

Four Point By Sheraton'dan bahseden Hugges, "Bulunduğumuz bölge olarak muhteşem bir alandayız. Uluslararası 222 tane Four Point By Sheraton'a sahibiz. Burada fazla bir gelişme gördüğümüz için buradayız. 125 tanesi de şu anda yapılmak üzere partnerlerle devam edecek. Bizim için önemli olan daha fazla otelimizin olması gerekiyor ki müşterilerimiz bizi daha fazla tecrübe edebilsinler. İzmir'de çok şanslıyız.

Hem lüks hem iş otellerimiz aynı zamanda da serbest sektörde olan diğer otellerimizle birlikte herkese seçenekler vermek ve hizmet vermekten çok mutluyuz. İki markayı birleştirerek 100 milyon dataya sahibiz. Bu otelcilik sektöründe en büyük rakam. Bu 100 milyon dataya baktıklarında insanlar Four Point İzimir'i görecek ve daha çok insanın buraya gelmesini sağlayacak" diye konuştu.

İzmir'in turizmin parlayan yıldızı olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Murat Karaçanta da, son 25 yılda Türkiye'nin turizmin önemi kavrayarak dünyanın sayılı destinasyonları arasında girdiğini belirterek, İzmir'in ülke turizmi için önemli bir bölge olduğunu, 20 tane turizm merkezi ile çalışmaların devam ettiğini ve izmir'in 52 bin yatak kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

Otel hakkında bilgi veren Four Point By Sheraton Otel Müdürü Bülent Süzer ise, Mistral Tower kompleks içerisinde yer alan otelde toplamda 110 odanın bulunduğunu, otelin iklimlendirmesinde en son teknoloji kullanıldığını ve otel içersinde gri su sisteminin kullanıldığını ifade etti. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.