Ender Alkoçlar'dan 'Milli Tatil Kampanyası' çağrısı

Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, turizm sektörü temsilcilerini turizmcilerin sesini toplumun her kesimine duyurmaya ve sektörün dertlerini daha yüksek sesle anlatmaya davet eden bir mektup yayınladı.

31/12/2019 23:40
Ender Alkoçlar'dan 'Milli Tatil Kampanyası' çağrısı

Ender Alkoçlar'ın mektubu aşağıdaki gibidir:

Bildiğiniz gibi 24 kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan büyük turizm krizi, sezonun tam ortasında yaşanan, hain 15 Temmuz darbe girişimi , son üç aydır ülkemizin çeşitli merkezlerinde gerçekleştirilen terör eylemleri ve son olarak, dünyanın en büyük metropollerinden birisi olan İstanbul’da, yılbaşı gecesi , eğlence merkezine yapılan korkunç saldırı ile derinleşmeye devam etmektedir.

Turizm sektörü, ülkemizde seksenli yıllarda başlayan ve her  yıl ciddi oranlarda büyüyerek, ekonomimizin cari açıklarını kapatan, elliden fazla sektöre tedarik imkanı veren, milyonlara gence istihdam yaratan, lokomotif sektörlerden birisi haline gelmiştir. Ne var ki yukarıda bahsettiğimiz olaylar , sektörün bunca yıllık emeğini ve tüm dünya üzerindeki olumlu algısını zedeleyerek, gerek ülke ekonomisine, gerekse sektörümüze, telafisi zor zararlara yol açmak üzeredir.

Mevcut kriz ortamında ,sektörün üç ana taşıyıcısından olan Tur operatörleri ve uçak şirketleri  , KKDF destekli krediler ve yakıt destekleri ile teşvik kapsamına alınmış  ancak sektörün ana ekseninde yer alan ve tüm riski taşıyıp , istihdamın büyük kısmını yaratan OTEL İŞLETMECİLERİ hemen hemen hiçbir destek alamamıştır.

1950 yılından bu güne kadar Otelcilik sektöründe yer alan Alkoçlar Grubu olarak sektör temsilcilerimizi ,bizlerini sesini toplumun her kesimine duyurmaya ve derdimizi daha yüksek sesle anlatmaya davet ediyorum.

Bu çerçevede Alkoçlar Grubu olarak önerimiz ; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Milli Seferberlik sözünden feyz alarak bizimde “ MİLLİ TATİL” kampanyası başlatmaktadır. Vatandaşlarımıza , bu yıl yurt dışında Fransa, İtalya sahillerinde, Avusturya dağlarında değil , dünyanın en güzel sahillerine ,ve en iyi hizmetin verildiği dağlarına sahip olan kendi ülkemizde tatil yapmayı  teşvik edecek büyük  bir “MİLLİ TATİL”  kampanyası yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Zaman, birlik ve beraberlik, yerli malı kullanma ve Milli Seferberlik zamanıysa, bizlerde MİLLİ TATİL seferberliği başlatmalıyız. Duyarlı Türk milleti  böyle milli bir kampanyaya kayıtsız kalmayacaktır.

Yine yukarıda belirttiğim gibi 2017 yılında Otelcilere  kapsamlı bir teşvik paketi sunulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda işletme maliyetlerimizin en önemli kalemleri olan, personel ve enerji giderlerinde, vergi ve SGK paylarının oranlarında ciddi indirimlerin ve uzun vadeli ertelemelerin yapılması gerektiği inancındayım.

Sayın Başkanım,

Yukarıdaki önerileri sizlerin de muhakkak defalarca gündeme getirmiş olduğunuzu biliyorum. Ancak daha güçlü lobi çalışmaları ile daha önce operatör ve uçak şirketlerinin almış olduğu teşviklere paralel, biz otelcilerinde “MİLLİ TATİL seferberliği çerçevesinde, hem güçlü bir kampanyayı, hem de kapsamlı bir teşvik paketini gündeme aldırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde uzun yıllar büyük emeklerle bugünlere getirilen “Otelcilik sektörünün” ayakta kalması sağlanabilecektir.

Önerilerimiz, tespitlerimiz ve kısmen serzenişlerimiz hiçbir şekilde siyasi ve taraflı olmayıp sadece sektörde binlerce kişiye istihdam sağlayan bir meslektaşınızın yalın düşünceleridir.

Saygılarımla

Ender Alkoçlar

Alkoçlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.