En uygun fiyatlı lüks otel konaklaması nerede yapılır?

Lider online seyahat platformu Hotels.com’un yayınladığı en son otel fiyat endeksi raporuna göre, Türk gezginler Las Vegas, İstanbul ve Moskova’da bir gecelik lüks otel konaklamalarında 2015 yılının ilk yarısına kıyasla daha az ödediler.

31/12/2019 23:40
En uygun fiyatlı lüks otel konaklaması nerede yapılır?

Türkiyeli gezginler yılın ilk yarısında en uygun fiyatlı lüks otel konaklamasını Las Vegas’ta yaptılar. En son açıklanan Hotels.com Hotel Price Index (HPI) otel fiyat endeksi raporuna göre Türk gezginler Las Vegas’taki 5 yıldızlı otel konaklamaları için yüzde 27 daha az ödeme yaptı.

Aynı rapora göre, Türkiyeli gezginlerin İstanbul’daki 4 ve 5 yıldızlı otellerdeki konaklamaları için ödedikleri tutarlar sırasıyla yüzde 23 ve yüzde 8 düştü Moskova’daki 4 ve 5 yıldızlı otel konaklamaları için de sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 21 daha az ödendi. Hotels.com™’un yayınladığı en son Hotel Price Index™ (HPI) otel fiyat endeksi raporuna göre, Türk gezginler Las Vegas, İstanbul ve Moskova’da bir gecelik lüks otel konaklamalarında 2015 yılının ilk yarısına kıyasla daha az ödediler*.

En yüksek fiyat düşüşü Las Vegas’ta

En son yayınlanan HPI otel fiyat endeksi raporu, Türk gezginlerin ödediği gecelik fiyatta en büyük düşüş yaşanan tatil merkezinin Las Vegas olduğunu ortaya koydu. 5 yıldızlı otellerdeki bir gecelik konaklama fiyatındaki yüzde 27 oranındaki düşüşle, Türk gezginler 5 yıldızlı bir oteldeki konaklamaları için 2014 yılının ilk yarısında 768 TL yerine 2015 yılının ilk yarısında 562 TL ödeyerek, Las Vegas’ı fiyatlardaki düşüş nedeniyle en uygun fiyatlı lüks otel şehri yaptı.

2015’in ilk altı ayında İstanbul’daki fiyatlar daha uygundu

Bu yılın ilk altı ayında Türkiye içerisinde yaptıkları seyahatlerde İstanbul’daki lüks otelleri tercih eden Türkler konaklamaları için bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla daha az ödediler. 5 yıldızlı otellerde konaklamayı tercih edenler bir gecelik konaklamaları için yüzde 8’lik düşüşle 354 TL öderken, 4 yıldızlı otelleri tercih edenler yüzde 23’lük düşüşle 196 TL ödediler.

Raporda, Istanbul’un yanı sıra Rusya’nın başkentinde de Türklerin bir gecelik otel konaklaması için ödedikleri fiyatların düştüğünü gösteriyor. Türkiye’den Moskova’yı ziyaret etmek için giden gezginler 2014’ün ilk ayında 497 TL ödedikleri bir gecelik 5 yıldızlı otel konaklaması için bu yılın aynı döneminde ortalama 394 TL öderken, geçen yıl 346 TL ödedikleri 4 yıldızlı otel konaklaması için 258 TL ödediler. Bu da Moskova’daki 5 yıldızlı oteller için yüzde 21, 4 yıldızlı oteller için yüzde 25 oranında fiyat düşüşü anlamına geliyor.

*1 Ocak – 30 Haziran tarihleri arasında, vergi ve harçlar dâhil bir gecelik otel konaklaması için ödenen ortalama fiyat.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.