En önemli farkımız, insana yaptığımız yatırımdır...

İstanbul’un merkezi Taksim’de yer alan Point Hotel, hizmet kalitesiyle fark yaratıyor. İstanbul’un en iyi servis veren otellerinden biri olduklarını ve bu doğrultuda başta personel eğitimleri olmak üzere tüm süreçleri yönettiklerini söyleyen Point Hotel Taksim Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, Point Hotel’i başarıya götüren formülü, Turizm Aktüel Dergisi’ne açıkladı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
En önemli farkımız, insana yaptığımız yatırımdır...
Point Hotel’i ana hatlarıyla anlatır mısınız?
Point Hotel, İstanbul’un merkezi Taksim’de yer alıyor. İş ve turistik amaçlı gelen misafirlerle, kongre turistlerine hizmet veriyoruz. Point Hotel’in 194 odası bulunuyor. Otelimiz bünyesinde Boğaz manzaralı View Point Restoranı ve Japon restoranı Udonya yer alıyor. Aynı zamanda bünyemizde, çok güzel bir Spa ve Fitness merkezi de bulunuyor.
Sanata ve sanatçıya verdiği değerle de öne çıkan Point Hotel’de, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in fotoğrafları sergileniyor. Point Hotel Taksim’in genel alanı ve odalarında sergilenen Ara Güler’in İstanbul fotoğrafları, otelimizde özel bir atmosfer yaratıyor.  Yurtiçi ve yurtdışından gelen konuklarını en üst düzeyde misafir memnuniyetiyle ağırlayan otelimiz, misafir sadakati konusunda da üst sıralarda yer alıyor.


Hizmet kalitemize baktığımızda; genel amacımız, İstanbul’un en iyi servis veren otellerinden birisi olmak. Servis standartlarını en üst düzeye çıkarmak amacıyla, başta personel eğitimlerimiz olmak üzere gerekli tüm çalışmaları düzenli ve şekilde hayata geçiyoruz. Ayrıca, gelen misafirlerimize ev konforunu sunarak, onları en iyi şekilde ağırlamak için çalışıyoruz.

Otelimizin genelinde ücretsiz internet servisi sunuyoruz. Odalarımızda uyku kitapçıklarımız, uyku CD’lerimiz ve müzik CD’lerimiz bulunuyor. Kaliteli bir konaklama adına her türlü konforun yer aldığı odalarımızda, kablosuz internet hizmeti de mevcut. Çay-kahve ünitesinin yer aldığı odalarda, günlük su servis ediliyor. Ayrıca odalarımızda, misafirlerimize kuruyemiş servisi de yapıyoruz.
Odalarımızın dekorasyonunda genel olarak, modern çizgiler hakim. Huzur ve ferahlık hissi uyandıran dekorasyonumuz, konuklarımız tarafından oldukça beğeniliyor. Spa, Fitness Center ve kapalı yüzme havuzumuzda, deneyimli uzman personelimiz ile hizmet veriyoruz. Misafirlerimizden, özellikle masaj ve Türk Hamamı konusunda oldukça övgü alıyoruz.


Point Hotel’in misafir profili hakkında bilgi verir misiniz?
Point Hotel Taksim, kongre vadisinde yer alıyor. Bu açıdan bakınca, kongre amaçlı gelen misafirlerimizin oranının epey yüksek olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra,  iş ve tatil amaçlı gelen konuklarımızı da yoğun olarak ağırlıyoruz. Otelimizde, iş ve kongre amaçlı konaklayanların oranı %40’ları buluyor. Bunun yanı sıra, İstanbul’u görmek ve gezmek amaçlı gelenler de, Point Hotel Taksim’i yoğun olarak tercih ediyor. Misafirlerimizin ağırlığını Alman, İngiliz ve Amerikalı’lar oluşturuyor. Ortadoğulu misafirlerimiz de azımsanamayacak kadar çok. Özellikle yaz aylarında Ortadoğulu turistlerin Taksim’e yoğun talebi oluyor. Point Hotel Taksim olarak; geçtiğimiz yılı, hedeflerimizin yüzde 5 – 10 üzerine çıkarak, başarıyla tamamladık. Bu yılın da, yoğun geçeceğinin sinyallerini alıyoruz. Gerek uluslararası kongreler, gerek toplantılar, gerekse tatil amaçlı gelecek misafirlerimiz ile yoğun bir sezon bizi bekliyor. Otel olarak, 2013 yılında, yüzde 80-85 doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz. Özellikle, Mart ayından itibaren İstanbul otellerinde yüksek dolulukların yaşanacak. Nitekim, yıl boyunca gerçekleştirilecek uluslararası kongre ve fuarlar nedeniyle İstanbul, iş turizmi açısından bereketli bir yıl geçirecek.


Yüksek bir misafir memnuniyeti yüzdesiyle çalışan Point Hotel Taksim, bunu sağlamak için konuklarına hangi hizmetleri sunuyor?
Otopark ve vale servisi, odalarda her gün 2 şise su imkanı, kettle kullanım imkanı, çay kahve servisi, bornoz, terlik servisi, özel yastık çeşitleri menüsü, günlük gazete servisi, her gün, 18.00’e kadar 1 gömlek, 1 pantolon ütü servisi, iş merkezi ve internet kullanımı, ücretsiz kablolu ve kablosuz internet servisi, med-line direk sağlık danışma hattı, exspress check out imkanı, sabahları 08.30’da otelden Atatürk Havalimanı’na servis, voiceover IP teknolojisiyle ekonomik uluslararası telefon görüşmesi hizmetlerimizle, konuklarımızın rahat ve huzurlu bir konaklama geçirmelerini sağlıyoruz.
Ayrıca, sağlık merkezimizde ücretsiz yüzme havuzu, buhar odası, fitness center, sauna ve Türk hamamı kullanımı imkanı sunuyoruz. Misafirlerimize, diğer servislerimizde de, yüzde 10 indirim uyguluyoruz.

Yaklaşık yüzde 95 oranında bir misafir memnuniyeti oranı elde ettik. İş amaçlı gelen misafirlerimizin beklentileri, genellikle kesintisiz internet erişimi oluyor. Bu noktada kapsamlı bir internet ağına sahibiz. Bunun yanı sıra, odalarımızdaki ve toplantı salonlarındaki konfor da, misafirlerimizi memnun edici düzeyde. Point Hotel Taksim, eğitimli personel kadrosuyla misafirlerine 24 saat hizmet veriyor. Bu da konuklarımızı oldukça memnun ediyor.

Point Hotel Taksim’i diğer otellerden ayıran en önemli özellikler nelerdir?
Bizim en önemli farkımız, insana yaptığımız yatırımdır. İşletme olarak, başarının ekip işi olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bilinçle de, işletmemize başarıyı getirecek ekibimizin eğitimine çok önem veriyoruz. Konusunda uzman, eğitimli bir personel kadrosuyla hizmet veriyoruz. Bu da bize, başarıyı getiriyor.

Bir diğer farkımız da, bulunduğumuz lokasyondur.  Birçok noktaya kolaylıkla ulaşılabilecek bir lokasyonda yer alıyoruz. Teknik imkanlarımızın müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda olması da, tercih edilmemizin diğer sebepleri arasında yer alıyor. Odalarımızın ferah bir mimari tasarıma sahip olması, toplantı salonlarımızın aydınlık ve konforlu olması, farklı konseptteki restaurantlarımız ve bütün bunları tamamlayan güleryüzlü hizmet anlayışımız, misafir memnuniyeti odaklı çalışmamızdan sadece birkaçıdır.
 

Point Hotel Taksim’in tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden olan toplantı salonlarınız ve restaurantlarınızdan bahseder misiniz?
Otelimizde, Boğaz manzaralı View Point Restaurant ve Udonya adlı Japon Restaurantı var. Udonya; gerek Türk, gerekse yabancı misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor. Gelen yabancılar, Japonya dışındaki en lezzetli yemeklerin, Udonya’da yapıldığı ifade ediyor. View Point’de ise, ağırlıklı olarak Türk yemekleri ve uluslararası mönüler servis ediliyor. Ayrıca, özel yemek davetleri ve düğün organizasyonlarını da başarıyla gerçekleştiriyoruz.

Otelimizde, 4’ü gün ışığı alan, toplam 6 toplantı salonu mevcut. Bu salonlar, 50 kişiden, 300 kişi kapasitesine kadar hizmet verebiliyor. Salonlarımızda, gerekli olan tüm teknolojilik imkanlar mevcut. Salonlarımızın gün ışığı alması, yoğun talep görmemizin başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Zira, iş toplantıları ve kongre turizminde yıldızı parlamaya devam eden İstanbul’da, toplantı ve konferans yapılacak salonların, aydınlatmasından ses sistemine kadar tüm teknolojik imkanlarının çok iyi olması gerekiyor.


Son olarak, İstanbul turizmini ve İstanbul’un turizm geleceğini kendi bakış açınızla özetler misiniz?
İstanbul, turizm açısından büyük bir potansiyele sahipt. Nitekim, İstanbul’a 3-4 saatlik uçuş mesafesinde1,5 milyar insan yaşıyor. Bulunduğumuz coğrafyanın önemini tartışılmaz. Diğer yandan, Türk Hava Yolları (THY)’nın birçok destinasyona uçuş yapması da, son yıllarda İstanbul’un turizm, ticaret gibi birçok alanda gösterdiği başarının altyapısını oluşturdu.
THY’nin Afrika uçuşlarıyla birlikte, Afrika’dan İstanbul’a iş veya tatil amaçlı gelen kişi sayısında artış yaşandı. Aynı zamanda, uluslararası şirketlerin bayi toplantıları da artık İstanbul’da yapılıyor. Uluslararası kuruluşlar, Ortadoğu’daki yatırımlarına dair eğitimlerini İstanbul’da veriyor. Buna, kongre ve fuar turizmini de eklediğimizde, kentte iş ve toplantı amaçlı gelenlerin oranı her geçen yıl katlanarak artıyor. Son yıllarda İstanbul, Avrupa’dan Uzakdoğu’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya kadar dünyanın birçok ülkesinden iş adamının buluşma noktası oldu. Kısaca, İstanbul’un turizm konusunda yolu açık.


Nuri Kalyoncu, kimdir?
Mesleğe, 1987 yılında İstanbul’da açılan Ramada Oteli’nde başladım. Ramada Otel’de çok ciddi mesleki eğitimler aldım. Daha sonra, Net Holding’in kendi lokal zinciri olan Merit’e geçtim. Merit Grubu’nda devam eden görevim sırasında, Merit’in Kapadokya, Kıbrıs, Mersin otellerinde Operasyon ve Satış Müdürlüğü yaptım. Ardından İstanbul’a döndüm. 2004 yılına kadar Merit Grubu’nda görev yapmaya devam ettim. 2004 yılında, Özbek Turizm bünyesindeki Nippon Hotel’in Genel Müdürlüğü’nü üstlendim. 2009 yılının mart ayından itibaren de, Özbek Turizm bünyesindeki Point Hotel Taksim’in Genel Müdürlüğü görevini yürütüyorum.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.