EMITT kongre turizmine de el attı

Sağlık, kış ve kongre turizmi için özel salonlar tahsis eden EMITT Fuarı, İstanbul ve Türkiye'nin turizm çıtasını farklı branşlarda da yükseltiyor

31/12/2019 23:40
 EMITT kongre turizmine de el attı

Yeni ülkeler ve büyük yeniliklerle fark yaratan ve dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı konumuna yükselen EMITT, 2014'te bir ilke imza atarak hayata geçirdiği ve büyük ilgi gören sağlık ve kış turizmine tahsis ettiği özel salonların yanına 2015'te kongre turizmini dahil ederek üç özel salonda Türkiye'nin dev turizm potansiyeline vurgu yapacak.

Bu yıl TÜYAP'ta 18. kez düzenlenen ve Türkiye'nin sağlık turizmi ile kış turizmine ayırdığı iki büyük salonla büyük ilgi gören Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, önümüzdeki yıl 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında 19'uncusu düzenlenecek olan EMITT Fuarı'nda kongre turizmini gündemine alarak yeni bir ilke imza atmak üzere çalışmalarını hızlandırmış bulunuyor.

Sağlık sektörü EMITT'le markalaştı

2014 EMITT Fuarı'nda bir ilke imza atarak 2.000 metrekarelik salonun tamamını İDA Healtcare Allianceb2b Medical Encounters ve proje danışmanı Ergun Güvençişbirliğiyle sağlık, estetik, termal ve SPA turizmine tahsis ettiklerini ve olağanüstü bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, Türkiye turizminin çeşitliliğine destek vermek ve gelen işbirliği taleplerini değerlendirmek adına büyük potansiyeller barındıran sağlık turizminde çıtayı yükselttikleri ve önemli işbirliklerine zemin hazırladıklarını kaydediyor.

Aydın, Türkiye'nin önde gelen hastane ve klinikleri ile termal ve SPA otelleri başta olmak üzere sağlıkla ilgili kuruluşların bölgenin birinci, dünyanın 5. büyük turizm fuarında sağlık turizmi alanında faal 900'ün üzerinde seyahat acentesi yöneticisi ve 200'den fazla doğrudan alıcı ile bire bir görüşme imkanı bulduğunun altını çiziyor.

Kış turizmcileri Türkiye'yi keşfetti

2014 EMITT Fuarı'nda kış turizmine de özel olarak bir salonun tamamını tahsis ettiklerini ifade eden Aydın, Avusturya, Bulgaristan gibi dünya kış turizminde iddia sahibi ülkelerle Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezleri ve tesislerinin aynı salonda boy göstererek dünyanın 70 ülkesinden gelen sektör profesyonelleri ile buluştuğunu dile getiriyor.

Aydın, Türkiye'nin Bursa Uludağ ile başlayan ve Bolu, Erzurum, Erzincan, Isparta, Kayseri, Kastamonu, Antalya, Bitlis, İzmir, Ağrı, Kocaeli, Bingöl, Gümüşhane ve Kars’ta hızla gelişen kış turizmi merkezleri ve tesislerinin tanıtımı için 2014 EMITT Fuarı'nın büyük bir fırsat sunduğunu ve yoğun ilgi görerek vites büyüttüklerine vurgu yapıyor.

2015'te sıra kongre turizminde

2015 EMITT Fuarı'nda sağlık ve kış turizminin yanı sıra kongre turizmi için de özel bir salon tahsis edeceklerini belirten Aydın, MICE Salonu adıyla tahsis ettiği özel salonda, dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen MICE profesyonelleri, etkinlik firmaları, kongre otelleri ve kongre merkezlerininden oluşan seçkin katılımcı profili ile Türkiye'nin kongre turizminde sahip olduğu büyük imkan ve potansiyelleri yaratıcı bir konsept yaklaşımıyla tanıtacakları ifade ediyor.

MICE Salonuna özel olarak, sektörün hedefinde bulunan yurtiçi ve yurtdışı firmaların etkinlik satın almacıları ile MICE katılımcılarını buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen Aydın, 2015 için şimdiden MICE katılımcılarının yoğun ilgisi ile karşılaştıklarını belirterek stand talebi görüşmelerinin sürdüğünü kaydediyor.

Kongre turizminde Türkiye zirveye tırmanabilir

Türkiye'nin kış turizmi, sağlık turizmi ve diğer alanlarla birlikte 12 ay boyunca turizmin yaşanabileceği nadir ülkelerden biri olduğunu ifade eden Aydın, bu alanlardan birinin de kongre turizmi olduğunu, 2012 yılında Türkiye'yi kongre turizmi dolayısıyla ziyaret edenlerin 1.918.179 kişiye ulaştığına dikkat çekiyor.  

Uluslararası Kongre Organizatörleri Birliği ICCA'nın verilerine göre kongre turizminde Türkiye'nin 159 uluslararası organizasyonla Avrupa'da 14'üncü, dünya genelinde ise 23'üncü sırada olduğunu kaydeden Aydın, ancak başta İstanbul olmak üzere Antalya, İzmir ve Türkiye'nin birçok şehrinin altyapı, coğrafya, kültür ve tarihsel birikim anlamında sıralamanın çok ötesinde bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapıyor. Aydın, 90'lı yıllarda dünya turizm sıralamasında 20'li sıralarda yer alan Türkiye'nin uzun sayılmayacak bir sürede ulaştığı 6'ıncılık konumunu buna örnek olarak veriyor.

İstanbul'un kongre turizmi için dünya çapında ideal bir şehir olduğuna da değinenAydın, kentin 100 ziyaretçiden 30.000 ve üstünü ağırlayacak kapasiteye, binlerce delegeyi ağırlayabilecek yedi büyük uluslararası fuar merkezi ve üç büyük gösteri merkezine sahip olduğunun altını çiziyor. AydınUluslararası Kongre Organizatörleri Birliği ICCA'nın 2011-2012 yılları itibariyle İstanbul'u dünyanın bir numaralı kongre destinasyonu olarak ilan ettiğine de vurgu yapıyor.

Turizm fuarcılığında Türkiye'de bir ilke imza atarak sağlık turizmi ve kış turizmine iki özel salon tahsis ederek dünya turizm profesyonellerinden büyük ilgi gördüklerini ve önemli işbirliklerinin gerçekleşmesine imkan sağladıklarını ifade eden Aydın, aynı başarıyı önümüzdeki yıl kongre turizmi için tekrarlayacaklarının altını çiziyor. Aydın, Türkiye'nin kongre turizminde sahip olduğu potansiyeli hayata geçirmek için kongre turizmi ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları 2015 EMITT Fuarı'na davet etmek üzere çalışmaları hızla sürdürdüklerini de sözlerine ekliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.