Emin Çakmak: Muhalefete verdiğimiz desteği geri çekiyoruz

TÜRSAB Hepimizin Platformu Kurucu Başkanı 21 ve 22’nci dönem TÜRSAB başkan adayı Emin Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada TÜRSAB başkanlık yarışında muhalefete verdikleri desteği geri çektiklerini ifade etti. Emin Çakmak’ın yaptığı açıklama aynen şöyle:

04/12/2017 17:45
Emin Çakmak: Muhalefete verdiğimiz desteği geri çekiyoruz

Değerli Meslektaşlarım,

Malumlarınız 21. ve 22. Dönem TÜRSAB Genel Kurullarında yönetime talip olduk ve sonuçlarını ve sebeplerini hepimiz biliyoruz. 

22. Dönem seçimlerinden sonra birçok kez 23. dönem mevcut başkan adayları ve başkan ile bir araya geldik ve görüştük.

Bu süreçte TÜRSAB Hepimizin Platform üyeleri ile yaptığımız istişareler sonucu 23.dönem aday olmama ve birleşecek olan muhalefete destek verme kararını hep birlikte yol arkadaşlarımla alarak başkan adaylarına tebliğ ettik.

İlerleyen süreçte Eylül ayı içerisinde muhalefet başkan adayları ile yaptığımız görüşmelerde yazılı desteğimizi 30 Ekimde açıklayacağımızın sözünü vermiştik ve 29 Ekimde bu sözümüzü tutarak samimi yaklaşım ve tutumla desteğimizi birleşen ve protokol imzalayan GÜÇLÜ TÜRSAB ve BİZE DEĞİŞİM GEREK muhalefet grubuna aşağıdaki yazımız ile açıkladık ve her mecrada duyurduk.

Ardından 19 Kasım tarihinde 3. Başkan adayı olan değerli Hüseyin Kırk kardeşime çağrı yaparak çekilmesini ve ardından desteğini muhalefete vermesini talep ettim.

Çağrımıza olumlu yaklaşan Hüseyin kardeşim 4-5 gün sonra bir toplantı yaparak çekildiğini ve desteğini muhalefete vereceğini açıkladı.

Ancak, son 10 gündür TÜRSAB seçimleri ne oldu ise bermuda şeytan üçgenine döndü ve ardı ardına gelen açıklamalarla kamuoyu ve sektör sarsıldı, adeta 9.5 richter ölçeğinde bir deprem yaşadık hep birlikte ve artçıları halen devam ediyor.

Mevcut YKB sayın Başaran Ulusoy adaylıktan çekildiğini ilan etti ve çok geçmeden öne sürdüğü, anlaşılmaz, akıl almaz   ve pek geçerli olmayan nedenler ile 23. Genel kurlunu 24 Kasım YK kararı ile ertelediğini açıkladı.

Mevcut yönetim neden böyle akıl dışı bir karara oy birliği ile imza attı acaba? Neden paniklediler? ve korkuları neydi?

Ya da bu ertelemenin arkasında bir plan mı vardı? Varsa neydi acaba? Bileniniz var mı ?

Ardından, beklenmedik şekilde muhalefet kanadından AYRI AYRI açıklamalar ve FARKLI FARKLI söylemler duymaya başladık.

Peki muhalefet birleşmemiş miydi? EVET

Biz birleşen muhalefete desteğimizi açıkladık mı? EVET

Peki neden birleşen muhalefet bu 10 günlük süreci birlikte yönetip tek bir muhalefet olarak tek bir ağızdan açıklamalar yapmadılar?

Peki neden geçen dönem ana muhalefet olan TÜRSAB HEPİMİZİN desteğini alıp bu süreçte hepbirlikte istişare etmediler? Yoksa birileri birleşen muhalafeti dağıtmak peşinde miydi?

Değerli Meslektaşlarım,

Bu soruların cevaplarını aramak ve istişare etmek üzere TÜRSAB HEPİMİZİN yol arkadaşlarımı genel Kurulun yapılacağı ve 1.günü olan 2 Aralık cumartesi İstanbul’a davet ettim,

 Bu davetin iki amacı vardı;

A.- 2 Aralıkta seçim gerçekleşirse desteğimizi açıkladığımız birleşen muhalefetin yanında olmak ve söz verdiğimiz üzere desteklemekti.

B.- Şayet seçim gerçekleşmez ise bu ertelemenin nedenlerini ve TÜRSABın geleceğini nelerin beklediğini masaya yatırıp tartışmak ve yukarıda sorulan sorulara cevap bulmaktı.

Tartıştık, ancak bizler de birçok meslektaşlarımızın da çözemediği bermuda şeytan üçgenine dönen bu süreci çözemedik ve mantıklı bir cevap bulamadık.

Peki sizlere soruyorum değerli meslektaşlarım ?

Üyesi olduğumuz Türk Turizm Sektörünün en büyük ve en güçlü kuruluşu, göz bebeğimiz   TÜRSAB da yaşanan bu olaylara;

*Duyarsız mı kalsaydık?

 *Seyircimi Kalsaydık?

 *Sahip çıkmasa mıydık?

Duyarlı olmamız, seyirci kalamayışımız, bu güzide birliği başı boş bırakmayıp, Türk Turizmine olan sorumluluğumuz ve görev bilinciyle sahip çıkmamız ve TÜRSAB HEPİMİZİN grubunun bir araya gelişi ve toplanması bazı çevreleri neden ve niçin rahasız etmektedir acaba?

Değerli Meslektaşlarım,

Sonuç olarak: 26 Kasım itibari ile sayın Başaran ULUSOY bir kez daha aday olmayacağını açıklamış ve TÜRSAB 23. Genel Kurulu icra edilememiş, mevcut yönetim acze düştüğünü belgeler ile kanıtlamış ve 23.Genel Kurul icra edilememiş ve ilçe seçim kurulu tarafınca iptal edilmiştir. 

Artık bu saat itibari hepimiz için yeni bir süreç başlamıştır ve muhalefet diye bir deyim ortadan kalkmıştır.

2 ay içerisinde Turizm Bakanlığımız yetkilileri tarafınca icra edilecek olan “OLAĞAN ÜSTÜ GENEL KURULUMUZDA” mevcut ve yeni aday olacak olan gruplar yönetim için bayrak yarışına gireceklerdir.

TÜRSAB HEPİMİZİN Grubu olarak Birleşen muhalefete desteğimizi:18 yıldır değişmeyen ve değişim zamanı çoktan gelmiş ve geçmiş değerli başkanın emekliye ayrılmasına, ömür boyu verdiği hizmetler nedeni ile onursal başkan ilan edilmesine vesile olmak ve TÜRSABımızı gelecek 2050 yıllarına hazırlamasına ve gelişen teknolojilerle entegre edilmesine, adaletin sağlanmasına ve şeffaflığın getirilmesine destek olmak adına açıklamıştık.

Sayın Başaran Ulusoy’un, kendi iradesiyle adaylıktan çekilmesiyle artık iktidar ve muhalefet kalmamış ve büyük değişim için bir bayrak yarışı başlamıştır.

Sayın başkanı bu tarihi kararından dolayı kutluyorum. Bu nedenle, biz de; görevini tamamlamış, verilen sözleri harfiyen tutmuş, mevcut yönetimin adaylıktan çekilmesi ile istenilen ve hedeflenen değişim gerçekleşmiş ve sonuca ulaşmış ana muhalefet olarak, olağanüstü TÜRSAB HEPİMİZİN grubunun 2 aralık değerlendirme toplantısında aldığı karar gereği, önce birleşen ancak son 10 günde ayrışan muhalefetten desteğimizi geri çektiğimizi ilan ediyoruz.

Olağanüstü genel kuruldan önce, son yaşanan olayları, genel kurul iptal nedenlerini, TÜRSAB’ın mali ve idari durumunu, sıkıntılarını aile içerisinde tartışıp, ortaya çıkacak bilgi, görüş ve önerileri TÜRSAB üyesi 10.000 meslektaşımızla paylaşmanın, genel kurul öncesi yapılması gereken en demokratik hareket olarak görüyoruz.

Kaldı ki tüm arkadaşlarımız merak içindedirler ve gerçekleri bilmeye en önce TÜRSAB üyesi meslektaşlarımızın hakkıdır.

Bu vesile ile 7 Aralık 2017 tarihinde İzmir de ana muhalefet ve tarafsız grup olarak mevcut yönetime,tüm mevcut başkan adaylarına ve 7 Aralığa kadar aday olacak yeni başkan adaylarına “AÇIK” çağrımızdır.

Travel Turkey nedeni ile 81 ilimizden İzmir de bulunacak tüm meslektaşlarımızı akşam yemeğinde buluşmaya davet ediyorum.

Tamamen Türsab bünyesi içerisinde kalacak şeklide, basına kapalı, tarafsız, adilane bir açık oturum yaparak, son 10 günde yaşanan olumsuz olayları ve TÜRSAB’ın Geleceğini tartışmak üzere tüm başkan aday arkadaşlarımızı ve mevcut yönetimi davet ediyoruz.

Değeri başkan adaylarının ve mevcut yönetimin en geç 5 Aralık salı saat 12:00 kadar katılım sağlayıp sağlamayacaklarını tarafıma bildirmeleri hususunda ilgilerini istirham ediyorum.

TÜRSAB HEPİMİZİN

TÜRSABIN GELECEĞİNİ İLGİLENDİREN KONULARDA;

DUYARSIZ KALAMAYIZ!!!

SEYİRCİ KALAMAYIZ!!!

SAHİPSİZ BIRAKMAYIZ!!!

Hepinizi saygı ve sevgilerimle kucaklıyor sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.