Elite World'ten Sapanca'ya 5 yıldızlı otel

Elite World Hotels tarafından Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapılacak olan 5 yıldızlı otelin sözleşmesi imzalandı. Otelin 95 Milyon TL'ye mal olması öngörülüyor.

31/12/2019 23:40
Elite World'ten Sapanca'ya 5 yıldızlı otel

Sakarya Valiliği'nde düzenlenen imza törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş olmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Elite World Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş törende yaptığı açıklamada, “Türkiye’de bir yerde otelleri bulunan Elite oteller grubunu daha önce Sapancamızda İtalyan kampı olarak bilenen ve atıl vaziyette duran araziyi değerlendirmek suretiyle, turizme kazandırmak suretiyle 95 milyon TL’lik bir yatırıma mal olacak. Kongre turizminin de yapılacağı şekilde büyük olan bir oteli inşaa etmek üzere, gereken sözleşmeyi imzalamak üzere bir araya geldik. Ben şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Elite World Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Elik de, "Elite Otel olarak 1974’ten bu yana turizmde faaliyet gösteriyoruz. 2008 yılından bu yana ise başta İstanbul olmak üzere tüm ülkede yatırımlarımıza hız verdik. Turizm severleri dünyanın 4 bir yanında ağırlamaya çalışıyoruz. Elite Otel Sapanca’da en büyük otel olacak. Bu sayede yerel ekonomiye, turizme ve istihdama katkı sağlayacak. Doğaya dost, A sınıfı enerji, yeşil sertifikalı otel açıyoruz. Yapılacak olan otelimiz hayırlı olsun” diye konuştu.

Sapanca ilçesi Göl Mahallesinde yapılacak 400 odalı, 800 yataklı otelin 220 kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. 2018 yılının sonuna doğru açılması planlanan Elite World Sapanca Hotel'in temelinin hemen atılması bekleniyor. Otelin bitiminde ise, zincirin toplam  sayısı 7'ye, yatak sayısı 2 bin 931'e, çalışanların sayısı ise  bin 288'e ulaşmış olacak.

Hem Konfor Hem Eğlence

Elite World Sapanca  Hotel, Yeşil Bina Sertifikası (LEED), A sıınıfı anlayışı  ve full otomasyon akıllı bina dizaynı ile yaklaşık 90 Milyon dolarlık bir yatırım ve yaklaşık 325 kişilik istihdam ile yapılandırma hedefleniyor. Doğa ile iç içe inşaa edilecek olan bu otel, 500 metrekarelik oyun bölümü içerisinde ise VR, Playstation, bowling ve bilardo alanları bulunacak.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.