Elektronik cihazlarda uçak modu tarihe karşıyor

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Bischof : Elektronik cihazların serbest bırakılmasına yönelik önemli bir girişim

31/12/2019 23:40
Elektronik cihazlarda uçak modu tarihe karşıyor

Lufthansa tarafından yapılan açıklamaya göre uçaklarda elektronik cihazların uçuş moduna alınması yakın gelecekte tarihe karışıyor. Yeni uygulama ile yolcuların akıllı telefonlarını, tablet veya dizüstü bilgisayarlarını yolculuk süresince kapatmalarına gerek kalmayacak. Söz konusu uygulama merkezi Köln kentinde bulunan Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) tarafından tanıtılan yeni bir girişim neticesinde mümkün olacak.

Lufthansa  satış, ürün ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi Jens Bischof “Bu uygulamayı mantıklı bir adım olarak gördüklerini ve kısa sürede uçak üreticilerinden ve Federal Havacılık Dairesi’nden yeşil ışık beklediklerini” belirterek “Lufthansa’nın uzun menzilli uçuşlarında geniş bantlı Internet hizmetlerinden yararlanan yolcular için bu yeni uygulamanın destek oluşturacağını” vurguladı. Lufthansa kısa ve orta menzilli uçuşlarında da Internet hizmeti sunmak için uluslararası ihale açmış bulunuyor.

Yeni uygulamanın hangi uçak tiplerini kapsayacağı henüz açıklanmadı. Elektronik cihazların kullanımının serbest bırakılması yolcu uçaklarının uçuş sisteminin teknik açıdan çok iyi korunmasına dayanıyor. Ancak Lufthansa uçuşlarında –Internet üzerinden de olsa –  telefon kullanılmasının istenmeyen bir uygulama olduğu şimdiden kesinlik kazanmış bulunuyor. Telefon kullanımı karşısındaki engeli, teknik koşullardan ziyade, yolcuların kabinde diğer yolcuların yapacakları telefon görüşmelerinden rahatsızlık duyma kaygısı oluşturuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.