Egeli turizmciler: Kahraman polisin heykeli dikilsin

Egeli turizmciler, İzmir Adliyesi önünde meydana gelen terör saldırısında dikkati sayesinde büyük bir faciayı önleyen şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in anısının adına yaraşır bir eserle yaşatılmasını istedi.

31/12/2019 23:40
Egeli turizmciler: Kahraman polisin heykeli dikilsin

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in heykelinin kahramanca görev yaptığı İzmir Adliyesi önüne konulmasını önerdi. İzmir Adliyesi'nin hakim ve savcıların kullandığı otopark ile vatandaşlar tarafından kullanılan C kapısı yakınında meydana gelen olayda, silahlı, bombalı ve roketatarlı saldırı hazırlığındaki teröristlerle çatışmaya giren Polis Memuru Fethi Sekin şehit edilmişti. Adliye'de görevli memur Musa Can da teröristlerin silahından çıkan kurşunla şehit olmuştu.

TÜROFED Başkan Yardımcısı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, kahramanca görev yapan Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in müdahalesiyle teröristlerin kanlı eylemini ve olası bir faciayı önlediğini söyledi.  Şehit polis memurunun anısının adına yaraşır bir eserle yaşatılmasını isteyen İşler, şu görüşleri dile getirdi:

“Barış, hoşgörü ve kardeşlik kenti İzmir’de gerçekleşen bu terör girişimi bizi can evimizden vurdu. Acımız büyük. Terör saldırısında kahramanca vuruşarak şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin ile Adliye’de görevli memur Musa Can’a Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Teröristlerin Adliye'ye girişini canı pahasına önleyerek büyük bir kahramanlığa imza atan Polis Memuru Fethi Sekin’in bir heykelinin görev yaptığı İzmir Adliyesi önüne dikilmesini öneriyoruz.”

Terör eylemini gerçekleştirenleri, terör örgütlerini ve eylemlerini destekleyenleri lanetleyen Mehmet İşler, “Terör saldırıları asla amacına ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi bozamayacak. Aksine, bizi birbirimize daha çok kenetleyecek. Yaşanan tüm olumsuzluklara ve acılara rağmen dik duracağız, çözülmeyeceğiz. Bir olmaya, birlik olmaya, bir arada yaşamaya devam edeceğiz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.