Ege’nin incisi Kuşadası otelleri

Bin bir güzelliği bağrında saklayan ülkemizin tatil merkezleri ile dolu bölgesi Ege’nin tartışmasız olarak en ilgi çekici ve gidilip görülesi yerlerinden biri Kuşadası diğeriyse Didim.

31/12/2019 23:40
Ege’nin incisi Kuşadası otelleri

İki ilçe de yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada tanınıyor. Bunda Kuşadası ve Didim’in eşsiz güzellikteki plajları, baş döndürücü doğaları kadar tarihi zenginlikleri de rol oynuyor. Bu özellikleri aynı zamanda Kuşadası ve Didim’in yaz aylarının yanı sıra bahar hatta kış aylarında da ziyaret edilen merkezler olmasını sağlıyor. Her iki ilçe de yaz turizmi için olduğu kadar tarih ve kültür turizmi için de tercih ediliyor. Yani tatil adına beklentiniz ne olursa olsun Didim ve Kuşadası’nın bu beklentileri üstelik fazlası ile karşılayacağından en ufak bir şüpheniz olmasın.

Eğlenceli, keyifli ve ekonomik tatilin adresi Kuşadası

Gezinomi Kuşadası sayfasına şöyle bir göz attığınızda ilçede konaklama seçeneklerinin çok geniş olduğunu hemen fark edeceksiniz. İlçenin dört bir yanına dağılmış onlarca otel hem her bütçeye hem de farklı zevklere ve ihtiyaçlara hitap ediyor. Yani Kuşadası otelleri bu güzel ilçede tatil yapmayı tercih etmeniz için önemli bir etken. Peki, Kuşadası’nda kalırken neler yapabilirsiniz? Buna da kısaca yanıt vermeden geçmek olmaz. İlçe yazımızın başında da altını çizdiğimiz gibi doğal ve tarihi güzellikleri bir arada sunuyor. Öncelikle Kuşadası Milli Parkı’ndan başlayalım. Muhteşem bir doğal güzelliğe sahip olan milli parkta 200’den fazla kuş türü bulunuyor, ayrıca ortamı da tek kelimeyle büyüleyici, bizce Kuşadası tatillerinde kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri milli park. Hemen ardından ilçenin dünyaca ünlü tarihi değerlerinden biri olan Artemis Tapınağı geliyor. Dünyanın dört bir yanından binlerce insan sadece bu eşsiz tarihi değeri görmek için geliyor Kuşadası’na. Yani sizin de mutlaka görmeniz gerekli Kuşadası’na kadar gitmişken. Tabi ki bunlar Kuşadası tatiliniz boyunca görebileceğiniz yerlerin yalnızca çok küçük bir kısmı.

Sağlıklı ve keyifli tatillerin adresi Didim-Akbük

Didim’in şirin mahallesi Akbük aynı zamanda içlenin en gözde tatil merkezlerinden biri konumunda. Didim-Akbük gün geçtikçe daha popüler hale geliyor ve bunun en önemli sebeplerinden biri beldenin muhteşem havası. Hatta Akbük’ün havası o kadar güzel ki belde sağlık turizmi açısından da çok popüler. Özellikle astım hastalarına çok iyi gelen bol oksijenli havası sebebiyle Akbük gerçek bir şifa merkezi. Didim-Akbük’ün plajları da hatırı sayılır bir üne sahip. Akbük’ün oldukça uzun ve geniş sahil şeridi halka açık plajlara ev sahipliği yapıyor ve bu plajlar tabi ki beldenin en sevilen noktaları arasında yer alıyor. Bu arada eğer piknik sevenlerdenseniz yaşadınız zira Akbük sahillerinde deniz kenarı piknikleri yapma şansına da sahipsiniz. Akbük tüm bunların yanı sıra küçük bir belde olmasına karşın birçok tarihi mekâna da sahip. Belde de görebileceğiniz tarihi yerlerden bir kaçını sizlerle paylaşalım; Tarihi Rum Kilisesi, Şapelin (tonozlu yapı),tarihi su sarnıcı, milattan önce yerleşim yeri olan ve ismini bir kaşığa benzeyen görünümünden alan Saplı Ada Didim-Akbük tatilinizde gezip görebileceğiniz eşsiz tarihi mekânların ilk akla gelenleri.

Didim-Akbük otelleri bu şirin, tertemiz ve bol oksijenli havasıyla sağlık kaynağı, plajlarıyla yaz tatilleri için mükemmel bir seçenek olan beldede keyifle konaklamak için harika birer seçenek. Üstelik gayet hesaplı alternatifler de bulunuyor. Yani hele de yaz tatili için plan yapmaya başladıysanız bizce bol oksijeni ile tazelenmenize yardımcı olacak, harika plajları ile deniz, kum ve güneşle bütün kış yetecek kadar birlikte olmanızı sağlayacak bu güzel beldeyi de göz önünde bulundurmalısınız. Bu arada Akbük’te daha doğrusu Akbük körfezinde su sporları da yapılıyor. Başta su kayağı ve yelken olmak üzere tüm su sporlarını yapabileceğiniz belde de sporla da iç içe bir tatil geçirerek evinize daha dinç şekilde dönebilirsiniz.

Aqua Fantasy bölgedeki en güzel otellerden biri. Aynı zamanda spa merkezi olan otelde havuz, kapalı havuz, çocuk animasyonu gibi çok sayıda hizmet ve olanak var. Otel çocuklar için sunduğu hizmetler ve eğlencelerle özellikle çocuklu tatiller için mükemmel bir seçenek. Kısacası ülkemizin en güzel tatil beldeleri arasında yer alan Kuşadası ile Didim sizi kendine çağırıyor ve size anılarınızda daima kalacak bir tatil yaşatmayı vaat ediyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.