Dünyayı gezmek için en kötü pasaportlar

Pakistan pasaportuna sahipseniz, dünyayı gezmek için kötü şartlara sahipsiniz. Ancak bundan kötüsü de var. Her yıl bu konuda yeni bir liste yayımlayan ve vize alma şartlarını inceleyen Henley & Partners şirketinin Visa Restriction Index listesine göre Somali ile beraber 91. sırada bulunan Pakistan pasaportundan daha kötüsü 92. sıradaki Irak ve son sıradaki Afganistan.

31/12/2019 23:40
Dünyayı gezmek için en kötü pasaportlar

Her yıl bu konuda yeni bir liste yayımlayan ve vize alma şartlarını inceleyen Henley & Partners şirketinin Visa Restriction Index listesine göre Somali ile beraber 91. sırada bulunan Pakistan pasaportundan daha kötüsü 92. sıradaki Irak ve son sıradaki Afganistan.Pakistan vatandaşları kayıtlı 218 ülkeden sadece 32’sine vizesiz seyahat edebiliyor. Kıyaslama şansı vermek için; 52 ülkeye vizesiz gidebileceğiniz Hindistan pasaportu 74. sırada.

Listenin başında Birleşik Krallık, İsveç ve Finlandiya bulunuyor. Bu ülke vatandaşları 173 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.Listenin 2. sırasını ABD, Danimarka, Almanya ve Lüksemburg paylaşıyor. Bu ülke pasaportlarıyla dünyadaki 173 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyorsunuz. (tourexpi)

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.