Dünyaca ünlü turizm merkezinde büyük değişim

Avrupa'nın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ'da, teleferik projesinin hayata geçmesiyle, geçen yıl rekor olarak kayıtlara geçen 121 bin uçuşun 200 binin üzerine çıkacağı öngörülüyor.

19/02/2018 14:25
Dünyaca ünlü turizm merkezinde büyük değişim

Babadağ'ın zirvesi, Muğla'nın Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ile Antalya'nın Kaş ilçeleri arasındaki en yüksek nokta olarak dikkat çekiyor. İlçelerin kuş bakışı izlenebildiği zirveden havanın berraklığına bağlı olarak Yunanistan'ın Rodos Adası da görülebiliyor.

Avrupa'nın bir numaralı yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ'da teleferik projesinin hayata geçmesiyle, geçen yıl rekor olarak kayıtlara geçen 121 bin uçuşun 200 binin üzerine çıkacağı öngörülüyor. Şu an Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçmak isteyen tatilcilerin ulaşımı, Ölüdeniz Mahallesi'nden paraşüt firmalarına ait minibüslerle sağlanıyor.

 

FTSO ve FGB şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, projenin yıllardır konuşulan turizmin 12 aya yayılması hedefinin en somut adımlarından biri olduğunu, her yıl 1 milyon tatilcinin teleferikle Babadağ'ı ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Teleferikten paylarına düşecek gelirle Fethiye'de yeni projelerin kapısının aralanacağını vurgulayan Başkan Arıcan, "2018 yılı sonundan itibaren tüm vatandaşlarımızı turistlerle birlikte Babadağ'ın zirvesine çıkmaya davet ediyorum.

Zirveden izlenecek gün batımı ve bulutlu havalarda, bulut tarlarının manzarası ziyaretçilerimizin aklından uzun yıllar çıkmayacak. Teleferik bahar aylarında Ölüdeniz'de denize girenlere, dakikalar sonra Babadağ'da kar topu oynama imkanı sunacak" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.