Dünya turizmi ikinci yarıda yüzde 4 büyüdü

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Dünya Turizm Barometresi göre, 2016 yılının Ocak-Haziran aylarında dünya turizmi yüzde 4’lük bir büyüme kaydetti.

31/12/2019 23:40
Dünya turizmi ikinci yarıda yüzde 4 büyüdü

TUYED’in UNWTO Dünya Turizm Barometresi’nden derlediği bilgilere göre, bu yılın ilk yarısında geceleme yapan dünya turisti sayısı geçen yılın aynı döneminden 21 milyonluk artışla 561 milyon kişiye ulaştı. UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai  “Turizm dünyadaki en esnek ekonomik sektör olduğunu kanıtlandı” dedikten sonra şunları söyledi: “Turizm, milyonlarca insana istihdam sağlarken, tüm bölge halklarına daha iyi bir gelecek vaad ediyor. Emniyet ve güvenlik turizmin gelişmesindeki en önemli unsurlardır. Hepimiz seyahatin güvenli bir çerçevede yapılabilmesi için ortak eylem anlayışını  pekiştirmeliyiz. Şimdi  vizyon ve sorumluluğun paylaşılıp, ortak sorumluluğa dayalı bir ittifak yapmanın tam zamanı.”

Bölgelerdeki büyüme oranları

Bu yılın ilk yarısındaki uluslararası turizm büyümelerinin bölgelere yansıması incelendiğinde en güçlü büyümenin yüzde  9 ile Asya ve Pasifik'te olduğu görülüyor. Avrupa’daki büyüme yüzde 3’te kalırken, Amerika’da ise dünya ortalamasının doğrultusunda yüzde  4’te kaldı.  Orta Amerika  ile Güney Amerika’daki büyüme ise yüzde 6 oldu. Afrika’ya gelen uluslar arası turist sayısı yüzde 5 artarken, Sahra-altı Afrika’daki büyüme yüzde 12’ye ulaştı.

UNWTO Paneli’nde bir araya gelen uzmanlar, yılın ikinci yarısı için olumlu sinyaller verdi. Uzmanlar, Eylül-Aralık döneminde Avrupa ve Orta Doğu için temkinli davranırken, büyümenin Afrika, Amerika, Asya ve Pasifik devam edeceğine dikkat çekti. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.