Dünya turizm haritası yeniden çiziliyor

Dünya'daki turizm haritası, terör saldırıları, göçmen krizleri ve salgın hastalıklardan dolayı yeniden çiziliyor. Müslüman ülkelere olan turistik seyahatlerde önemli miktarlarda düşüş yaşanıyor.

31/12/2019 23:40
Dünya turizm haritası yeniden çiziliyor

Dünyanın farklı yerlerinde, farklı sorunların yaşanması turizmde tatilcilerin tercihlerini değiştirmeye başladı. Kuzey Afrika bölgesinde Tunus'ta sahil kenarında turistlere karşı saldırıların düzenlenmesi, sonrasında da Mısır'da Rus yolcu uçağının düşürülmesi, bu bölgedeki turizm sektörüne önemli darbeler vurdu.

AFP'de yer alan analiz haberde, Katia Dolmadjian dünyadaki turizm sektörünü son olaylar ışığında ele alıyor. Dolmadjian, 2015 yılında 1.2 milyar insanın seyahat ettiğini ve önceki yıla göre bu rakamın yüzde 4.4 artış gösterdiğini ifade ediyor. Tunus'ta yaşanan hadiselerin turizm sektörünü bitirme noktasına getirdiğini söyleyen söyleyen Dolmadjian, 2015 yılının Tunus'ta otellerin, tatil evlerinin boş kaldığını kaydediyor.

MÜSLÜMAN ÜLKELERDE TURİZME DARBE

Türkiye'de terör saldırılarından dolayı turizmde büyük bir darbe aldı. İstanbul'da IŞİD saldırılarından sonra Türkiye'ye turizm sektöründe rezervasyon yaptıranların sayısı yüzde 40 azaldı. Öte yandan Ürdün gibi ülkelerde herhangi bir saldırı olmamasına rağmen geçen ay içerisinde gelen turist sayısı açısından yüzde 17 düşüş yaşandı. Bu son 10 yılın en az turist sayısı anlamına geliyor.

İRAN'DA TURİST SAYISI ARTIYOR

Ortadoğu devletlerinde durum kötüyken, yaptırımların kaldırılmasının ardından İran'da seyahatlerin arttığı bildiriliyor. Euromonitor turizm şirketinin yöneticisi Wouter Geerts yaptığı açıklamada "Bölgede turist sayısının azalması veya artmasının güvenlikle alakası oldukça fazladır" ifadelerini kullandı. Ortadoğu bölgedesinde durum böyleyken, Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkeler de turist sayısının artmasını bekliyor.

YENİ DEĞER KÜBA

ABD ile ilişkilerin düzelmesinden sonra Küba ivme kazandı. Küba darboğazlara sahip olmasına rağmen her gün büyük yolcu gemilerini misafir ediyor. Cuba Autrement şirketinin müdürü Stephane Ferrux, "Bu hafta gelen 250 kişilik bir grup var ve şu anda Küba'ya aşırı rezervasyon yoğunluğu var. Mart ayı kapasitenin yüzde 80'i tamamlandı" ifadelerini kullandı. (Dünyabülteni)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.