Doğruyu istiyoruz yanlışı uyguluyoruz

Bazı otel yatırımcıları, aradıkları gibi bir genel müdür bulamamaktan çok dertli.

Murat Toktaş Murat Toktaş 06/01/2019 21:42
Doğruyu istiyoruz yanlışı uyguluyoruz

Bazı otel yatırımcıları, aradıkları gibi bir genel müdür bulamamaktan çok dertli. Genel müdürlerinde; günümüz şartlarına uygun şekilde üretken, tutkulu, tecrübeli, doğru karar verebilme yetisine sahip olma, satışa ve otele hakim olma, maliyetleri kontrol etme, personeli motive etme, pazarlama stratejileri belirleme, müşteriyi hoş tutma, trendleri takip etme gibi özellikler aradıklarını, fakat bunları göremediklerini söylüyorlar. Doğru insana denk gelmediklerinden şikayet ediyorlar.

Bu durum, iki nedenden dolayı ortaya çıkar. Bunlar: 1) Doğru insanı seçememe 2) Doğru ortam yaratamama.

İstenenle yapılan arasında fark oluyor

Yatırımcının bu tarz talepleri olsa da, pratikte kendisine itaat eden, sadık, sözünden çıkmayan, her şeyi soran, ondan habersiz hiçbir şey yapmayan yöneticiler istediklerini görüyoruz.

Otel yatırımcılarının hepsi olmasa da birçoğu, yöneticiye sürekli kontrol altında olduğu hissettiriliyor. Yöneticinin her eylemine müdahale ediyor ve hareket kabiliyeti kısıtlı, yetkisi olmayan bir ortam yaratıyor.

Böyle bir durumda da doğal olarak, istenenle yapılan arasında fark oluyor.

Beklentiyi oluşturacak ortam yok

Beklenti; “Üretken, tutkulu, tecrübeli, doğru karar verebilme yetisine sahip, satışa ve otele hakim olma, maliyetleri kontrol etme, personeli motive etme, pazarlama stratejileri belirleme, müşteriyi hoş tutma, trendleri takip etme” şeklinde.

Ama asıl istenen aslında, “İtaat eden, sadık, yatırımcının sözünden çıkmayan, her şeyi soran, piyasa şartlarına göre değil, yatırımcıya göre hareket eden, baskı altında tutulan, iradesi kullandırılmayan” bir yönetici.

Yani, doğruyu istiyoruz ama, yanlışı uyguluyoruz

Yani, doğruyu istiyoruz ama, yanlışı uyguluyoruz. Sonucu değerlendirirken, uygulamalarımıza göre değil; istediğimiz doğrulara göre değerlendiriyoruz. Sonrasında gene yanlış kişiye denk geldik diyor, içimizi rahatlatmış oluyoruz.

Özellikle bu piyasa şartlarında inisiyatif kullanabilen, yaratıcı, özgür beyinlere ihtiyacımız var. İnsan kaynağından, çalışma şartlarına kadar bu ortamı oluşturacak bir dizi doğru eylem gerekiyor.

 Doğru insan seçip, doğru ortam yarattığımızda, başarıda peşimizden gelir.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.